.

Victòria Forns, portaveu municipal de CiU

Victòria Forns, portaveu municipal de CiU

La decisió de l’alcalde Ballesteros de paralitzar tots els actes relatius al 9N a Tarragona ciutat no ha deixat fred a ningú. Des de Convergència i Unió es mostren cautelosos i, com molts altres, estan intentant esbrinar què es pot fer i què no després que diversos ajuntaments (com el de Reus) hagin avançat en la preparació de la consulta obviant la suspensió cautelar decretada pel Tribunal Constitucional.

Mentre estudien quines mesures ajudaran a donar sortida a la moció tarragonina, fonts del grup municipal de CiU afirmen que ja se sabia de la “poca voluntat” de l’alcalde Ballesteros per donar seguiment a una consulta en cas que fos intervinguda pel TC però “malgrat això la moció va prosperar perquè al ple de l’Ajuntament es va aprovar per majoria”.

Igualment, des de CiU afirmen que estan buscant una solució conjunta que els hi doni més pes jurídica i legalment. D’aquesta manera, es busca un consens entre ajuntaments d’arreu de Catalunya per, entre tots, seguir una mateix protocol d’actuació, el qual està encara per definir.

Anna Muñoz