.

Abelló, al centre, amb Jordi Sendra i Lluís Corominas, en la presentació dels 27 noms de CiU. Foto: Anna Ferran

Abelló, al centre, amb Jordi Sendra i Lluís Corominas, en la presentació dels 27 noms de CiU. Foto: Anna Ferran

L’alcaldable de CiU a les municipals de Tarragona, Albert Abelló, ha presentat a l’Antigua Audiència de Tarragona els 26 noms que l’acompanyaran en la cursa cap a l’alcaldia de Tarragona. Abelló, que des d’un primer moment ha volgut fer gala del seu caràcter d’independent, ha donat a conèixer una llista en sintonia amb aquest fet. Només cal fixar-se en les set primeres posicions –coincidint amb els regidors que ostenta CiU al grup municipal a dia d’avui– per veure que cinc d’elles són persones sense carnet de partit: Abelló (1), Cristina Guzmán (3), Joan Adserà (4) tal i com va avançar Tarragona21, Irene Mallol (5), Agustí Domènech (6) i Carles Pedreño (7), com també va explicar aquest digital.

Els únics noms amb afilició són Josep Maria Prats, d’Unió Democràtica i que ocuparà el número 2, i Joan Maria Adserà, de Convergència Democràtica, i que anirà de 4.

Aquesta situació contrasta amb la llista que CiU va presentar a les municipals del 2011, quan Victòria Forns va ser escollida com a candidata independent però que va estar seguida de 6 noms amb les sigles de CiU: Albert Vallvé (UDC), Xavier Quintana (CDC), Frederic Adan (CDC), Maribel Rubio (CDC), Robert Vendrell (UDC) i Òscar Busquets (CDC).

L’alcaldable convergent ha justificat aquests canvis perquè l’element comú de totes aquestes persones que formen la llista és que “cap d’elles ha treballat de manera professional abans en política”. Així, la llista d’Abelló queda formada per 11 membres de CDC, 1 de la JNC, 6 d’UDC i 9 independents.

En clau convergent es confirma que Abelló ha passat pàgina de l’etapa de Victòria Forns. El número 4 és fill del gerent de Santa Tecla, Joan M. Adserà, gran aliat de Forns en l’actual mandat; en el número 8 hi figura el cap de campanya d’Abelló, Toni Vera, que va ser defenestrat per Forns, i tanca la llista Joan Basora, expresident de CDC, que va dimitir també per diferències amb Forns.

Ningú de l’actual grup municipal

La batalla interna a CDC -entre el grup municipal i el partit- aquests darrers quatre anys i la batalla al sí d’Unió Democràtica el darrer anys s’ha endut per davant tot el grup municipal de CiU. No repeteix ningú. Tampoc l’actual regidor Frederic Adan (CDC), que tot i viure un enfrontament molt dur amb Forns i el seu equip, no ha comptat en cap moment per formar part de la nova llista d’Abelló. Ell ha decidit també fer un alt en la seva vida política i dedicar-se a la professional, fet al que se li suma que fa poc va ser pare per primer cop. En la totalitat dels 27 de la llista només repeteixen Toni Vera i Rosalia Juancomartí respecte a fa quatre anys.

‘Generar un projecte de ciutat’

Tot això, però, ja pertany al passat. El present és la nova llista i la precampanya del candidat Abelló, entre xocant, original i agressiva. Abelló ha assegurat que la presentació d’aquesta llista “és un repte il·lusionant i amb l’objectiu de generar un projecte de ciutat”. “Vull un projecte obert, transversal i que representi la societat civil. Cal que la llista representi la diversitat dels sectors culturals, comercial i econòmic de la ciutat”, ha detallat Abelló.

Abelló ha definit l’equip de persones que l’acompanyarà com “gent competent, molt professional i amb l’objectiu de guanyar les eleccions municipals”. “La ciutat demana un canvi i aquesta llista dóna resposta a aquesta necessitat”, ha assegurat l’alcaldable. Amb la presentació dels membres de l’equip d’Abelló es dóna per tancat un procés que es va iniciar el 19 de gener quan va ser elegit com alcaldable de CiU.

L’acte d’aquest dilluns a la tarda a l’Antiga Audiència de Tarragona ha comptat amb la presència del secretari general adjunt de CiU, Lluís Maria Corominas, com a “mostra el suport de la direcció del partit i la confiança que es té amb la figura del candidat”.

La llista completa

La llista completa de CiU és la següent:

Albert Abelló (Independent)

2. Josep Maria Prats (UDC)

3. Cristina Guzmán (Independent)

4. Joan Adserà (CDC)

5. Irene Mallol (Independent)

6. Agustí Domènech (Independent)

7. Carles Pedreño (Independent)

8. Toni Vera (CDC)

9. Belén Riola (UDC)

10. Mònica Martín (Independent)

11. Sergi Carrillo (CDC)

12. Rosa Llurba (CDC)

13. Judith Vives (JNC)

14. Pilar Domènech (UDC)

15. Dídac Nadal (CDC)

16. Gregori Lari (CDC)

17. Carme Rodríguez (Independent)

18. Rosalia Juancomartí (CDC)

19. Joan Noguera (UDC)

20. Elisabet Flores (CDC)

21. Mercè València (UDC)

22. Eloy Rivero (Independent)

23. Maria Amor Gasol (CDC)

24. Elisabeth Gasol (Independent)

25. Pere Antoni Clua (UDC)

26. Dorotea Llaberia (CDC)

27. Joan Maria Basora (CDC)

Consulteu la llista de les eleccions de 2011 (pàgina 89 del BOPT).

Text: J.M. Salvat / J. Garcia