.

Diputats i senadors de CiU Tarragona han presentat les esmenes als PGE per a les comarques del Camp de Tarragona.

La federació nacionalista de Tarragona ha presentat avui les 100 esmenes per reclamar la poca atenció que ha rebut Tarragona amb els comptes del Govern Central de cara al 2015.

Des de Convergència i Unió Tarragona, els diputats i senadors han presentat les 100 esmenes als PGE. Aquestes 100 estan pensades sota uns grans eixos: eix de l’alta velocitat, eix del tercer fil i eix viari. Es segueix reivindicant l’arribada de l’alta velocitat ferroviària a les ciutats de Tarragona i Reus, l’arribada del tercer fil o la finalització de projectes com l’A-7 o l’A-27.

Els convergents han reclamat la falta d’esmenes als PGE per fer millores per a la ciutat de Tarragona, on es demanen dotacions per la finalització d’obres al Mercat Central o la remodelació necessària de l’estació de tren de Tarragona on s’ha de construir un pas per minusvàlids i així arreglar els problemes de mobilitat. El diputat de CiU, Jordi Gené, ha afirmat que des del govern central del PP estan enganyant ja que “es van prometre 8 MEUR que encara no han arribat”.

Els Jocs el Mediterrani també formen part de les esmenes als pressupostos. El senador de CiU, Josep Maldonado, ha remarcat el fet què els jocs no apareguin als pressupostos afirmant que és una incongruència que tant l’Ajuntament de Tarragona oi la Generalitat de Catalunya aporti diners mentre que, “des de l’estat”, el Ministre d’Esports Wert no els tingui en consideració”. Demanen un gest per part de l’estat amb una esmena de 5 milions d’euros.

Des de CiU han afirmat que les 100 esmenes no esperen que s’aprovin totes. Tal com ha afirmat Gené, “si aconseguim que el govern ens tingui una mica en compte i miri el que demanem, si ens aproven una petita part ja podrem començar a treballar”. Igualment, han reclamat que encara que s’aprovessin les 100 esmenes, “seguiríem sense tenir el nivell d’inversió que toca a la comarca”.

AnnaMG

/* JS para menú plegable móvil Divi */