.

Dones musulmanes passejant amb el vel integral. Foto: ACN

Dones musulmanes passejant amb el vel integral. Foto: ACN

La prohibició del burca i el nicab als espais municipals i el carrer no és una mesura unitària dins de Convergència i Unió al territori. Mentre el grup municipal de Reus, comandat per l’alcalde, Carles Pellicer, hi va votar a favor i ho va incloure a l’ordenança municipal -malgrat que el text finalment ha quedat diluït-, el grup municipal de Tarragona es mostra contrari a aquesta mesura.

Fonts del partit de la ciutat veïna han explicat a Tarragona 21 que que “la solució no passa per arpovar mocions populistes i prohibicions”, ja que aquesta mesura “seria un error” i afectaria la llibertat de les dones, en lloc d’adjudar-les. La formació considera que “cal fomentar la medicació i la pedagogia”. Això sí, la seva portaveu a l’Ajuntament, Victòria Forns, indica que el burca “és intolerable per a la dona, el que cal és estudiar com ajudar-les garantint els mateixos drets”.

El posicionament de Convergència a Tarragona es produeix després que el PP de la ciutat hagi anunciat que presentarà una moció per prohibir el burca i el nicab a la via pública, un cop el Tribunal d’Estrasburg ha avalat la llei francesa que contempla aquesta mesura. Evidentment, ICV-EUiA s’ha mostrat contrari a aquesta moció, que sembla que no prosperarà.

Resulta contradictori que el mateix partit a Reus, en coalició amb el PP, tingui una opinió diferent i estigui a punt d’aprovar una ordenança de civisme -ho farà el 18 de juliol- en què es prohibeix, literalment, anar amb la cara tapada per la via pública. Finalment, els termes burca i nicab s’han tret de l’ordenança per evitar problemes legals com els que va tenir Lleida.

Enrique Canovaca / Grup de Diaris Digitals de Catalunya