.

.

TOTS 21


Pere Granados, votant el dia 24M

Pere Granados, votant el dia 24M

CiU i PSC s’han emplaçat a demà a reconduir la possibilitat que hi hagi pacte de govern municipal. Avui ha tingut lloc un encontre després que el PSC hagués presentat una contraproposta en la que demana el primer any d’alcaldia i la regidoria d’Urbanisme com a principals peticions. La proposta de l’any de govern allunya el pacte. CiU considera que és una demanda excessiva tenint en compte que CiU ha guanyat les eleccions amb 8 regidors (un més que fa quatre anys) i el PSC n’ha assolit quatre (un menys que en 2011).

La relació CiU-PSC no està essent fàcil i per part dels socialistes apareixen recels derivats de la moció de censura de 2009, en què l’equip de Pere Granados va foragitar el PSC del govern municipal. El fet que la premsa vagi seguint el ritme de les converses no ha agradat CiU, que ho ha retret als representants socialistes en una trobada que han tingut aquest dimarts.

Toni Brull, alcaldable del PSC, ha resumit la trobada per Tarragona21 afirmant que ha estat “breu” i on CiU “no ha donat resposta a les nostres propostes”. “Ens han preguntat si realment volem pactar, i els hem respost que era evident que sí, i per això érem a la reunió”, però no al preu de ser el coixí de CiU. “Ho veig molt verd”, ha resumit Brull a Tarragona21. El líder socialista també ha preguntat a Granados si tenen la voluntat de pactar. Els socialistes no volen quedar-se “les sobres” del que entenen un repartiment de carteres entre CiU i la FUS, les formacions que es troben darrere les sigles electorals de CiU a Salou.

Granados no ha volgut fer declaracions afirmant que no ho considera addient enmig d’un procés negociador. A CiU no li queda més soci possible que el PSC o governar en solitari, com ja va anunciar Tarragona21. Ciutadans, l’altra opció aritmètica, posa com a condició genèrica tenir l’alcaldia. Altrament, l’opció del ‘tots contra Granados’, que ha sorgit aquests dies, ha perdut força.

Consulteu els resultats electorals de Salou en aquest enllaç.