.

Una imatge del popular mercadet de Bonavista. Foto: marxantsdetarragona.com

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha sortit al pas aquest migdia de la polèmica encetada per la marxa del mercadet de Bonavista a Tarragona. En un comunicat de premsa, ha confirmat que el Mercat de Bonavista “no marxarà del barri”. Es tracta d'”una decisió ratificada per l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, després de la conversa telefònica aquest matí amb l’alcalde de Tarragona”, segons una nota de premsa de l’Ajuntament. El consistori assegura que “la Canonja no té cap interès específic en el Mercat de Bonavista i que aquesta informació es desmentirà de la manera oportuna”, així com també “es confirma públicament a tots els ciutadans”.

CiU i el PP havien reaccionat aquest matí a la notícia, llençada per diversos mitjans de comunicació de Tarragona, segons la qual el mercadet de Bonavista podria traslladar-se a La Canonja. Segons anuncien Tottarragona.cat i el Diari Més, l’Ajuntament de La Canonja ha temptejat els paradistes oferint-los millors condicions en qüestió de les taxes que paguen a l’Ajuntament de Tarragona, oferta que s’ha tractat en el consell d’administració de l’empresa municipal Espimsa.

CiU ha instat l’alcalde de Tarragona a fer “el que toqui” per evitar que el mercadet de Bonavista marxi a La Canonja. CiU demana que s’ofereixin “les màximes garanties” als paradistes tot solucionant les actuals mancances “que els marxants han identificat en nombroses ocasions”.

“És fonamental que s’entengui la importància d’aquest espai comercial a cel obert com a mercat de proximitat i eix estratègic del comerç i del negoci de restauració del barri de Bonavista”, recalca CiU.

Les demandes dels marxants passen per tenir més seguretat i un millor control de qualssevol activitat delictiva, serveis per als usuaris del mercat com serien uns banys públics, un millor sistema de recollida d’escombraries i uns preus d’ocupació més assequibles. “Cal que Espimsa elabori un pla de millora del mercadet de Bonavista, adequant l’espai a les necessitats dels marxants i dels usuaris”, demana CiU.

D’altra banda, el regidor del Partit Popular Mariano Herráiz ha expressat la seva “profunda preocupació” per la possible marxa del mercadet, i ha assegurat que “Tarragona no es pot permetre el luxe de perdre el segon mercat itinerant més gran de tota Europa, perquè significaria perdre un gran benefici econòmic per a la ciutat”.

Herráiz ha recordat que “aquest mercat, a banda de ser una de les senyals d’identitat de Bonavista, beneficia també els seus comerços, bars i restaurants; el mercat dóna més vida encara al barri i perdre’l seria un desastre de dimensions incalculables”, assegurant també que “els mateixos veïns i comerciants del barri ens estan fent arribar la seva gran preocupació, al respecte”.

Per aquest motiu, el regidor ha demanat que “l’alcalde Ballesteros es posi les piles i faci tot el que estigui a la seva mà per tal d’evitar aquesta possible marxa del mercat de Bonavista cap a una altra localitat. No el voldríem haver de recordar com l’alcalde que va desmantellar el teixit comercial de Tarragona”.

Finalment, Herráiz ha recordat que “el Partit Popular manté i mantindrà el seu compromís amb els veïns de Bonavista i farà tot el possible per aconseguir mantindre el mercat més important de tota Espanya”.

ICV: ‘Falta una política de mercats’

Les informacions segons les quals els venedors del Mercat de Bonavista es plantegen traslladar-lo a La Canonja confirmen, segons la regidora Arga Sentís, la preocupació que ICV-EUiA ha fet pública en diverses ocasions: “la manca d’una política clara de mercats per part de l’equip de govern perjudica la vida comercial de la ciutat i compromet el paper social i de servei públic dels mercats”. Arga Sentís espera que l’Ajuntament “encara sigui a temps d’evitar la pèrdua del Mercat”.

Segons Sentís, si els marxants que ara s’instal·len setmanalment a Bonavista acaben marxant, perquè l’Ajuntament de La Canonja els ofereix un millor tacte, “la ciutat haurà perdut un dels actius més importants de què disposava a la zona de Ponent. En comptes d’això, l’Ajuntament de Tarragona hauria de millorar l’esplanada on s’instal·la el mercat, dignificar-la i dotar-la de serveis perquè fos més accessible i còmoda per als venedors i els usuaris”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */