.

.

TOTS 21


El Parlament debat aquests dies sobre la pobresa a Catalunya

CiU i ERC han acordat avui una proposta de resolució per ampliar a tot l’any el període d’aplicabilitat del decret contra la pobresa energètica.

En concret, el text insta el Govern a presentar en tres mesos un informe d’avaluació del decret actual i a partir del qual presentar abans del 31 de setembre un decret nou que, a banda d’ampliar el termini d’aplicació, simplifiqui substancialment els tràmits i “incorpori la possibilitat d’establir ajuts” per a les persones que no arribin a l’1,5 de renda de suficiència de Catalunya i no puguin fer front al deute. La federació i els republicans treballen per presentar conjuntament totes les propostes de resolució.

Justament, PSC i ICV-EUiA han acordat demanar una nova legislació contra la pobresa energètica que condoni el deute per impagament. A més d’allargar a tot l’any el període d’aplicabilitat de l’actual decret, ambdós grups van més enllà i defensen que les companyies distribuïdores d’aigua, llum i gas condonin el deute a les famílies que no puguin pagar el subministrament.

Mentre no ho facin efectiu, la Generalitat hauria de destinar una partida pressupostària amb aquesta finalitat, quedant com a deute pendent de traspassar a l’empresa. PSC i ICV-EUiA també demanen eliminar la reforma del PIRMI mentre no s’aprovi la Renda Garantida de Ciutadania i fer front als pagaments pendents.