.

El diputat Jordi Jané, en una sessió al Congrés

El diputat de CiU per Tarragona al Congrés, Jordi Jané, defensarà a la Comissió de Foment el proper dimarts una proposició no de llei per accelerar la construcció de l’A-27 entre El Morell i Montblanc i propiciar el rescat de la concessió de l’autopista AP-2 entre Montblanc i Lleida, connectant-la amb l’A-27 i sense peatges per als usuaris d’aquest tram.

Jané es queixa que des de l’any 2008, és a dir, fa 6 anys que la totalitat dels trams ja estaven adjudicats, i només han entrat en servei 7,7 km. El parlamentari de CiU lamenta el tracte que està rebent Tarragona i el perjudici econòmic que està suposant la no finalització de l’A-27 en els terminis que s’havien previst.

El diputat assenyala que l’A-27 juga un paper econòmic molt important per a la ciutat de Tarragona, així com per a tota la demarcació, ja que és la sortida natural del Port de Tarragona cap a l’interior peninsular. Un 25% de les mercaderies que procedeixen del Port tenen com a destinació el nord-oest de la península ibèrica, a més el 24% dels turistes de la Costa Daurada arriben a través de la N-240.

Segons les principals entitats empresarials de Tarragona, la demora en l’execució de l’A-27 els representa un important descens d’activitat econòmica i de competitivitat, tant des de la perspectiva industrial com turística. A aquest fet, es suma el sobrecost que han d’afrontar les empreses de transport de mercaderies perilloses pel fet que en els seus trajectes cap a l’interior peninsular han de fer 70km més.

En relació a les millores de les comunicacions entre Montblanc i Lleida, des del territori s’observa que la millor opció en aquest moment és el rescat de la concessió de l’Autopista AP-2.

És per això que Jané incideix en què “la construcció de l’A-27 entre El Morell i Montblanc i el rescat de l’AP-2 entre Montblanc i Lleida garantirien una comunicació per vies ràpides entre Tarragona i Lleida sense peatge per a l’usuari, amb un evident impuls econòmic”.