.

L'alcalde Pere Granados i Mario Garcia

L'alcalde Pere Granados i Mario Garcia

CiU va comunicar dimarts a la tarda al PP de Salou que dóna “formalment” per trencat el pacte de Govern. Justament per aquest dimecres està anunciada una compareixença davant la premsa del portaveu popular, Mario García, i posteriorment se celebrarà un ple municipal, on no hi ha previst el relleu d’alcaldia.

Mario García va rebre ahir un document de mans del portaveu de CiU, Jesús Barragán, i del regidor Benet Preses, on es donava resposta a la petició del PP de convocatòria d’un ple per fer efectiu el relleu de l’alcaldia. CiU, en el seu escrit, denega la petició i acusa Mario García d’haver tingut un “comportament irresponsable en l’acció de govern”.

Arribats a quasi tres anys de govern, el grup municipal de CiU (CDC-FUPS) ha afirmat en un comunicat que la situació creada pel seu soci de govern i pel portaveu del PP, Mario Garcia, es pot considerar “totalment insostenible”. En primer lloc, “per un comportament totalment contrari al pacte, violant de forma reiterada els acords i els principis que inicialment van permetre l’acord de govern”.

També, per les “greus irresponsabilitats politiques, la poca implicació i una deficient gestió, i tota una sèrie de maniobres, de farses i deslleialtats, que li han fet perdre tota autoritat moral i credibilitat, així com la pèrdua de tota confiança”, referint-se al portaveu del PP, Mario García.

Segons CiU, un dels fets més greus que han fet que la situació sigui “insostenible” i que el grup municipal de CiU hagi hagut de replantejar el seu suport a un relleu a l’alcaldia, és “la conspiració orquestrada per Mario Garcia amb la implicació del portaveu socialista a l’oposició, Zacarias Henar, per fer fora el grup municipal de CiU i l’alcalde Granados amb una moció de censura”. CiU considera provada l’existència de la moció perquè hauria estat confirmada, precisament, per membres de l’oposició que van ser convocats a donar-li suport i a signar-la.

Al respecte CiU afegia que “com podem fiar-nos i respectar una persona que menteix dient que no ha existit mai cap intenció de fer una moció contra l’alcalde”. CiU recorda que la trama va tenir el seu inici quan l’alcalde es trobava negociant un acord pel CRT en defensa dels interesos de Salou. I afegeix que “mentre, el portaveu popular va intentar obrir una altra via i pactar acords de la mà d’un grup de l’oposició, al marge  i d’esquena a les negociacions que portava el mateix alcalde amb la Generalitat, trencant la unitat del govern”.

Davant d’aquest comportament i d’aquesta situació, CiU apunta que “hem aguantat perquè hem cregut que només una actitud responsable i concentrada en la feina podia garantir l’estabilitat necesaria  en benefici de l’interès general, i per això els regidors de CiU i FUPS han apostat per tirar endavant i governar malgrat tot, en comptes de respondre a les provocacions”.

No obstant tot això, CiU afegeix que “s’ha arribat a una situació inaceptable, i per això estem legitimats a no considerar vigent un pacte que ha estat sistemáticament incomplert i trencat per Mario García i el seu grup; i per això entenem que el millor que pot fer és abandonar el govern si li queda honestetat política”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */