.

Un expositor de la Part Alta

CiU ha tornat a lamentar “la passivitat” de l’equip de govern per evitar “la mala imatge” que es dóna a la Part Alta

Des de CiU s’exigeix la creació “urgent” d’una normativa que permeti l’ordenació de les zones d’alta afluència turística, centrada especialment en la Part Alta però sense deixar de banda altres àrees de la ciutat, i que aquesta normativa “sigui consensuada amb els representants de les associacions de comerciants”.

El regidor de CiU Òscar Busquets afirma que Tarragona no disposa encara de cap normativa que reguli la presencia d’expositors de venda de souvenirs i altres objectes adreçats als turistes que s’instal·len, “de forma indiscriminada i sense cap ordre”, als principals carrers d’afluència de visitants, la gran majoria a la Part Alta, “amb la conseqüent mala imatge que això dóna a una ciutat moderna i pròspera com Tarragona”.

CiU ja ha denunciat en altres ocasions la necessitat de posar ordre en aquest sentit, creant la normativa corresponent “que ajudi a regular l’ús i col·locació dels expositors i prohibeixi que aquests es situïn al mig dels carrers sense més”. Els comerciants de la Part Alta han demanat al consistori en diverses ocasions que se solucioni el problema, “però les seves peticions no han estat mai ateses. Les promeses fetes als comerciants per part de  la regidora de comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Patricia Antón, de treure els expositors enguany, s’han trencat quan el consistori ha confirmat als afectats que aquests elements es mantindran als carrers”. Amb aquesta decisió l’actual equip de govern “no mostra cap voluntat per eradicar el problema i demostra una evident manca de resolució dels problemes que necessiten tractament i solució ràpida”.