.

.

TOTS 21


Victòria Forns (CiU)

Victòria Forns (CiU)

El grup municipal de CiU a Tarragona ha manifestat, a primera hora d’aquesta tarda i a través d’un comunicat, el seu “rebuig” a les declaracions de l’alcalde Ballesteros referents a la no cessió del padró municipal per poder dur a terme la consulta del 9 de novembre.

La federació entén que “el desig de milers de tarragonins i tarragonines s’ha vist de nou decebut per l’actitud de Ballesteros”. En el comunicat emès, el grup municipal de CiU defineix l’actitud del batlle com un “seguidisme absurd de les directrius del PP”, que situen Ballesteros “al costat dels que tenen por d’escoltar la veu dels ciutadans”.

Per CiU, resulta “decebedor i preocupant” que l’alcalde de Tarragona situï Tarragona com a “punta de llança de les polítiques del PP, enlloc de treballar per a que els milers de ciutadans que el dia 11 de setembre ompliren de gom a gom els carrers, de la ciutat puguin ser escoltats”.

Davant aquest rebombori, la líder local de CiU, Victòria Forns, ha declarat que “la precipitació no és el que necessita un debat tant seriós i de calat com és aquest” i acusa l’alcalde de cometre “un greu error en situar-se al costat d’Alicia Sánchez Camacho fins i tot abans que el propi representat del PP a la ciutat”. Amb les seves declaracions, continua Forns, l’alcalde Ballesteros “nega legitimitat a les lleis que adopta el parlament de Catalunya, fins i tot abans de que siguin aprovades”.

La capitalitat de Tarragona

Forns assegura que “Tarragona és capital de Catalunya des de fa 2000 anys i no serà ara, en un moment transcendental de la nostra història, que girarem l’esquena al que som. A CiU no li fa por el PP, però Ballesteros sembla atemorit i fa de portaveu del PP amb més èmfasi que el portaveu titular”.

La comarcal de CDC també es pronuncia

D’altra banda, el president de la comarcal de Convergència, Frederic Adan, ha sortit al pas de les paraules de l’alcalde afirmant que “Ballesteros no ha de tenir por a la democràcia, i li recordem que tot el procés cap a la consulta, avalada per una gran majoria de catalans, és una clara mostra de radicalitat democràtica. Ara és el moment de buscar solucions i opcions per tal que la ciutadania pugui votar. La preocupació en aquests moments sobre el padró municipal és simplement voler sumar-se a una polèmica que avui per avui no existeix”.

Per Adan, tots els indicadors fan veure que “la gent vol votar”. “No és de rebut” que “una veu qualificada del PSC a les nostres comarques” doni peu a les tesis “de partits estatals”, quan després “és el primer a queixar-se sobre el mal finançament de la Generalitat o els compromisos no portats a terme per l’Estat espanyol. Li demanem que no caigui en el parany de confondre a la ciutadania”.