.

D’esquerra a dreta, Montse Adan, Gil Cristià, Margarida Oliva i Pere Granados. Foto: Cedida

Cita solidària ineludible. L’hotel Olympus Palace de Salou organitza el pròxim dia 20 de setembre un còctel per recaptar fons en la lluita contra la malaltia de l’Alzheimer. Com cada any, i fidels a la seva cita solidària, l’hotel referent a la capital de la Costa Daurada vol sumar esforços per ajudar a l’entorn que ens envolta. Al Camp de Tarragona, 7.000 persones estan afectades d’aquesta malaltia, que encara no té cura, però sí se sap com prevenir-la en un elevat tant per cent.

“L’Alzheimer pot afectar qualsevol persona, sigui de la condició que sigui o tingui l’edat que tingui”, recordava el responsable de l’hotel, Gil Cristià.

En la primera edició, celebrada el 2019, la cita benèfica va ser en favor del càncer; la segona, celebrada l’any passat va ser dedicada a l’autisme, en favor del Casal de l’Autisme de Tarragona. Enguany l’Alzheimer focalitza un esdeveniment que espera sumar totes les ajudes possibles i que seran destinades a la Fundació Rosa Maria Vivar, entitat sense ànim de lucre i que en la seva seu de Reus, realitza una magnífica tasca a la demarcació de Tarragona ajudant a persones que pateixen aquesta malaltia.

Durant la compareixença pública de presentació d’aquest còctel solidari, Gil Cristià, en nom de la propietat de l’hotel Olympus Palace, ha explicat que «estem molt il·lusionats per seguir donant continuïtat a aquest tipus d’esdeveniment i esperem que s’estengui a tothom i que sigui un èxit. Ens agrada tenir aquesta responsabilitat social amb el territori i poder ajudar a entitats com és la Fundació Rosa Maria Vivar. Serà un còctel amb esperit solidari, amb música en directe, amb diferents sorpreses, sortejos i en un espai incomparable. Serà una vetllada molt especial i el 100% del que es recapti anirà íntegrament destinat a la Fundació Rosa Maria Vivar».

Precisament des de la Fundació Rosa Maria Vivar, la presidenta del patronat, Margarida Oliva, ha exposat que «com a entitat sense ànim de lucre, centrem ara els nostres esforços en la recerca en l’àmbit de la prevenció per a l’Alzheimer. La comunitat científica ens diu que un envelliment cognitivament saludable sí és possible. També ens diu que en un 40% dels casos podríem prevenir la demència actuant sobre factors de risc modificables. I que aquesta prevenció ha de començar a la infantesa. Els esdeveniments solidaris, com el còctel de l’Hotel Olympus Palace de Salou, ajuden a finançar aquest projectes de recerca i prevenció de l’Alzheimer».

Com prevenir l’Alzheimer

Què cal fer per prevenir l’Alzheimer? “Actuar des de la infantesa amb treballs que suposen un esforç cognitiu, com ballar, fer exercicis inhabituals que requereixen esforç mental, però sobretot allunyar-nos de les rutines”, subratllava Oliva.

Montse Adan, primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, també ha volgut donar supoet al còctel solidari, al qual hi podria assistir l’alcalde, Rubén Viñuales. «L’Alzheimer és una malaltia que no entén de fronteres, per això des de l’Ajuntament de Tarragona és un plaer donat suport al còctel solidari».

Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que Salou “és una ciutat solidària” i ha confirmat la seva assistència al còctel solidari. Granados ha afegit: «Iniciatives com aquestes demostren la solidaritat de Salou i de la seva gent. Felicito a l’Hotel Olympus Palace i a la Fundació Rosa Maria Vivar per aquesta aliança».

Salou també hi estarà present d’una altra manera: el còctel solidari disposarà de la presència del xef Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou; del DJ Javi Hidalgo; del músic Philipe Stanton; i de la col·laboració d’Estrella Damm, Clos Galena, Álvarez Catalunya, de Port Aventura i del Parc Samà.

El còctel solidari ‘Recorda’t de mi’ se celebrarà el dimecres 20 de setembre, a les 20h, a l’espectacular rooftop SUMMIT de l’hotel Olympus Palace i serà a peu dret. El preu destinat a la causa benèfica és de 50 euros per persona. També hi ha una fila cero per totes aquelles persones i entitats que hi vulguin col·laborar. L’enllaç per formalitzar la inscripció és el següent:

https://es.social-commerce.io/Gf92zq

Per qualsevol consulta o dubte el telèfon de contacte és el 661 350 513.

Jaume Garcia