.

El tret de sortida el donarà una vella coneguda al municipi, la companyia Rhum&Cia, amb l’espectacle “Gran Reserva”. Foto: Cedida

Un any més, arriba el moment de presentar una nova temporada del Teatre Auditori del Morell. Serà una temporada atípica i en la que no es podrà omplir el teatre com en tantes altres ocasions, però la prioritat de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell és la salut, i “part d’aquesta salut també s’entén per poder gaudir de la cultura d’una forma segura i seguint totes les mesures de seguretat que s’han aplicat als equipaments culturals”, remarquen les regidores, M. Jesús Valldosera i Mònica Casas. Per això, l’aforament durant la temporada es veurà reduït al 50% en tots els espectacles, l’ús de la mascareta serà obligatori, així com la neteja de mans i la presa de temperatura a l’entrada. “Volem seguir sent un espai on la gent se senti segura a l’hora de venir, on la gent tingui l’oportunitat de veure espectacles de gran qualitat i on la gent gaudeixi de la cultura com mai abans”, continuen les responsables de l’àrea.

Aquesta temporada es podran veure una desena d’espectacles de diferents disciplines i formats, dirigits a diferents públics i amb els quals tothom pugui trobar una proposta per gaudir del Teatre-Auditori. A més, i com a novetat, en aquesta temporada es podran comprar entrades anticipades online, a través de la plataforma elmorell.koobin.cat.

El tret de sortida el donarà una vella coneguda al municipi, la companyia Rhum&Cia, amb l’espectacle “Gran Reserva”. És la tercera vegada que aquesta companyia de pallassos puja a l’escenari del Teatre Auditori, i ho faran amb uns “grans hits” dels seus últims espectacles, així com alguns gags nous on el gamberrisme, l’humor i la música d’aquests cinc pallassos ens produiran unes rialles d’allò més necessàries. Una funció que es podrà veure el dissabte 9 de gener a les 19 hores.

La següent cita serà el concert de Pau Vallvé. El cantautor presentarà el seu últim disc, “La Vida és Ara”, el divendres 15 de gener a les 20.30 hores. Una oportunitat única d’escoltar en directe un dels millors discs del 2020, en un concert íntim i treballat amb minuciositat que ens aproparà l’obra d’aquest artista multiinstrumentista.

El divendres 29 de gener a les 20.30 hores el teló tornarà a pujar amb una de les obres de la temporada, “Alguns dies d’ahir”, de Jordi Casanovas. Un text que aborda els dies de setembre i octubre del 2017 i com els va viure una família qualsevol. Al voltant de la taula compartiran dubtes i preguntes per comprendre les postures dels altres. Un elenc encapçalat per Míriam Iscla i Abel Folk que portarà a escena personatges de ficció per uns fets i una història que tots vam viure de prop.

El mes de febrer començarà amb “Fragile” de la Cia. LaBú Teatre. Una obra que formava part del festival Guant 2020 i que no es va poder realitzar aquest any. Un espectacle multidisciplinari on la dansa, el teatre i els titelles es barregen per aconseguir una funció amb un impacte visual preciós mostrant que la fragilitat pot amagar molta bellesa. El dissabte 6 de febrer a les 19 hores.

El mes més curt de l’any seguirà amb el televisiu Quim Masferrer, que portarà a escena el seu espectacle “Bona Gent”, una adaptació del seu popular programa de televisió, on el públic deixa de banda el seu paper d’espectador per convertir-se en protagonista. Serà el dissabte 20 de febrer a les 20 hores, amb el seu bon humor i el seu bon rotllo per conèixer la “Bona Gent” del Morell.

El dissabte 27 de febrer a les 20 hores arribarà un altre rostre conegut, el de l’actor i dramaturg Ramon Madaula que signa l’espectacle “Els Brugarol”. Una comèdia que aborda la conflictivitat en escollir entre els cognoms de la descendència. Un cognom s’ha de perdre? O s’ha de mantenir si té una solera i llinatge excels?

Els membres de la Sala Trono visitaran el municipi el dissabte 20 de març a les 20 hores amb el seu últim espectacle, “Els Gossos” de Nelson Valente. Joan Negrié, Mercè Arànega, Sandra Monclús i Albert Pérez formen una família acomodada en les seves pors que es veurà trasbalsada per una experiència fugaç d’un dels seus membres. Altre cop tornarà la música de la mà de Rodrigo Cuevas i el seu aclamat espectacle “Trópico de Covadonga”, que pivota sobre diferents codis ancestrals i actuals del festeig i l’amor. Un concert únic i imperdible on es responen tantes certeses com incògnites de seducció genera. La cita és el divendres 26 de març a les 20.30 hores.

Passada la Setmana Santa, del 7 al 10 d’abril serà el moment de sortir al carrer i poder gaudir de la cultura a les places i carrers del poble. Serà el moment del PrimaverArt, temps de circ, dansa, teatre i música per a tothom de forma gratuïta i sempre a l’aire lliure. Aquest any, s’allarga la temporada més enllà del PrimaverArt i amb una proposta per a tots els públics: “Hai, la pescadora de somnis”. Un dels espectacles més reconeguts en l’àmbit familiar en què amb màgia, teatre visual i teatre de gest acompanyarem la protagonista en aquesta aventura per a la llibertat. Serà el dissabte 24 d’abril a les 19 hores.

El punt final a la temporada el posarà un dels títols més aclamats dels últims anys d’una de les companyies més destacades del panorama teatral actual: “Els Ocells” de la Cia. La Calòrica. Es podrà veure dissabte 1 de maig a les 21 hores i aborda els problemes de la democràcia i del populisme emergent a l’Europa actual, tot desenterrant una obra d’Aristòfanes del segle IV aC.

Per Nadal, regala teatre!

Com ja és habitual, els abonaments es posen a la venda coincidint amb les dates nadalenques, de forma que la cultura es pugui convertir també en un bon regal per aquestes festes. Pel que fa a les entrades anticipades es podran comprar a partir del 21 de desembre, tant online, al portal elmorell.koobin.cat, com a les oficines del Centre Cultural de dilluns a divendres i de 17 a 21 hores.

Redacció