.

Un dels escorcolls s'han dut a terme a Reus. Foto: Enrique Canovaca

Un dels escorcolls s’han dut a terme a Reus. Foto: Enrique Canovaca

La Guàrdia Civil ha dut a terme des de les 5 del matí d’aquest divendres un dispositiu contra el tràfic de drogues al Camp de Tarragona que ha acabat amb la detenció de cinc membres d’un grup organitzat dedicat a la venda de cocaïna. S’han fet set registres a Valls, Reus i Cambrils. En concret, a la capital de l’Alt Camp, on operava el grup, s’han practicat registres en edificis dels carrers Anselm Clavé, Indústria, la Cort, Cor de Maria i a la carretera de Montblanc i s’han detingut tres homes -un de nacionalitat espanyola i dos de marroquina-. A Reus s’ha registrat un immoble de la Riera de Miró, números 2, 4 i 6, i, a Cambrils, un edifici del número 2 carrer Gabriel Ferrater, amb un total de dos detinguts, en aquest cas d’origen sud-americà.

Més d’una vuitantena d’agents de la Guàrdia Civil han participat en el dispositiu en el qual s’han intervingut més de 910 grams de cocaïna, 130 de marihuana, 30 d’haixix, 2.910 euros i un vehicle. Als detinguts se’ls imputa un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues, tinença de substàncies estupefaents i integració a grup criminal i passaran a disposició judicial.

La Guàrdia Civil relaciona els detinguts amb la desarticulació, a mitjans de desembre, a Salou i a Cambrils, d’un dels grups més actius en distribució de cocaïna a la demarcació. Segons fonts policials, els individus arrestats aquest divendres eren un dels proveïdors de droga del grup desarticulat fa setmanes. L’operació de finals del 2015 es va saldar amb la detenció de quatre persones i amb set quilos de droga intervinguts.

ACN

La Guàrdia Civil ha detingut a cinc membres de l'organització. Foto: Cedida

La Guàrdia Civil ha detingut a cinc membres de l’organització. Foto: Cedida