.

L’alcaldessa de Reus i la presidenta de la Diputació, amb altres autoritats i membres del jurat, lliurant els premis socials. Foto: Cedida

Christian David Valencia, de la Fundació Formació i Treball, a la categoria de cuina, i Noemí Scarlet Montalván, de l’Escola El Llindar-El Repartidor, a la de sala, són els guanyadors del Premi Social ‘Josep Lluís Rull’ dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. Aquest dissabte l’Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus ha acollit les proves de la gran final, amb nou aspirants de tot Catalunya, procedents de dos centres de formació, i vuit joves més a la categoria de sala, arribats d’altres dos escoles.

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, han lliurat els guardons i totes dues han agraït la tasca que fan els Premis Lladonosa per visibilitzar la tasca d’integració que fan els centres formatius a través de l’estímul al talent jove. Salvador Noguera, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Les Borges Blanques –que també col·labora en els premis– ha destacat l’oportunitat que suposen els premis “com a sortida laboral per a gent que no ho ha tingut fàcil a la vida, independentment d’on vingui”.

Aquesta quarta edició dels Premis Lladonosa de 2024 ha tornat a programar un apartat específic dedicat a la inclusió de les persones més desfavorides. El Premi Social és obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen a l’àrea de serveis socials. Està coorganitzat i recolzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.


Altres notícies:


Com a novetat d’enguany, la categoria social pren el nom de l’empresari català Josep Lluís Rull, –el que fou president del Grup Rull i àngel dels Premis Lladonosa–, que malauradament ens va deixar recentment. Josep Rull representa tres generacions dedicades al disseny i construcció de cuines professionals.

Semifinal de Tarragona i Lleida

Reus acull també aquest diumenge al matí als aspirants de les províncies de Tarragona i Lleida als Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més rellevants que se celebren a tot Catalunya a la recerca dels millors alumnes de cuina i sala del país. Un total de nou alumnes de cinc escoles de cuina de Tarragona i Lleida participen a la semifinal d’aquestes demarcacions, prevista de 8,30 a 15 hores.

Els famosos germans Torres (Cuina Germans Torres de Barcelona), amb tres Estrelles Michelin, apadrinen els premis i encapçalen un jurat amb altres mestres dels fogons com Pep Moreno (Deliranto Salou), Vicent Guimerà (L’Antic Molí Ulldecona), Ferran Cerro (Reus) o Xavi Benet (Hostal Benet Les Borges Blanques).

Al llarg de les dues jornades, el públic assistent pot fer tastets de diverses elaboracions preparades amb productes de proximitat (demà de 11 a 14 hores) i la recaptació es bescanviarà per productes alimentaris que després es consumiran al rebost i la cuina del Centre Social el Roser de Reus. També està programat un tast de cerveses San Miguel (dissabte 12 hores), un concurs de tiratge de cerveses (dissabte 17 a 18,15 hores) i una exhibició de cocteleria (dissabte 18,30) amb Royal Bliss.

L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza a través de tres concursos gastronòmics -amb showcookings en directe-, més una altra prova per al Premi Social, inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, –entre les quals la Creu de Sant Jordi–, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica.

Participants en la final Premi Social ‘Josep Lluís Rull’:

Alumnes Cuina:

-Formació i Treball: Álvaro León, Christian Valencia i Michel Chivara

-Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona: Farid Allabou,  Govinda Almiñana, Luna Moral, Modou Lo, Smail Haddoudi, Youssef Hathout.

Alumnes Sala

-Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida: Rony Alexander Espinoza

-Escola El Llindar-El Repartidor: Ainhoa Nuñez, Saray Ramia, Laura Alexandra, Noemí Scarlet Montalván, Talytmass Ouchikh, Ismael Amadri, Nicolas del Pino.