.

Cèsar Puig. Foto: Tarragona Ràdio

“Espero que sigui una mala interpretació”. L’ex secretari general de la conselleria d’Interior fins al seu cessament en aplicació de l’article 155, el vallenc Carles Puig, afirma aquest divendres en una entrevista a ‘Diari de Tarragona’ que “no tinc constància” de les presumptes amenaces de sang als carrers per part del govern espanyol denunciades per la republicana Marta Rovira. “Si això fos així s’hauria de dir també qui ho va dir, perquè seria molt greu”. Puig (el número dos d’un departament que va tenir Jordi Jané i Joaquim Forn com a consellers) nega a més haver escoltat una declaració en aquest sentit en cap de les reunions a les quals va assistir tot i reconèixer que “arran dels atemptats (de Barcelona i Cambrils) la relació amb el Ministeri (de l’Interior) es va complicar”.

Alhora afirma que “no li consta” l’existència d’amenaces de violència el 10 d’octubre, una de les excuses posades per argumentar la suspensió de la declaració d’Independència per part de Carles Puigdemont al Parlament. En aquesta línia, Puig no creu encertada la declaració de la DUI: “Jo no ho hauria fet. Hauria convocat eleccions després de l’1-O”.

A l’entrevista assegura que, en referència als atacs jihadistes de l’estiu passat, “ho vam fer massa bé” des de la conselleria d’Interior “i això va aixecar recels perquè van veure que Catalunya disposa d’una policia completament homologable, una estructura d’Estat”.