.

.

TOTS 21


La jornada s'ha celebrat al Col·legi d’Advocats i Farmacèutics de Tarragona.

La jornada s'ha celebrat al Col·legi d’Advocats i Farmacèutics de Tarragona.

CEPTA, juntament amb Fremap i Wolters Kluver, ha organitzat aquest dilluns una sessió informativa sobre les novetats en matèria laboral i fiscal que es posen en funcionament durant aquest 2014. La sessió ha comptat amb una gran demanda d’assistents, fet que ha obligat a buscar un espai adequat per oferir el millor servei als prop de 150 assistents que han volgut interessar-se per aquests canvis. Els principals ponents de la sessió han estat els experts en les àrees de fiscal, Javier Santolaria, i laboral, José Ferro, de Fremap, que han informat a tots els assistents dels grans canvis que suposa la nova normativa. “Aquests canvis sovint potser no s’han explicat prou i s’han rebut amb un cert rebuig per part de l’empresariat”, confirma Santolaria poc abans de començar la sessió, afegint que, finalment, s’ha optat per un marge de tres mesos per aplicar algunes normatives, especialment les que fan referència a l’IVA de caixa.

CEPTA considera “preocupant”, ara que els indicis de i brots de recuperació econòmica semblant començar a consolidar-se, “les novetats legals recentment aprovades per part de l’Administració, que poden ser un obstacle important per l’empresari, autònom i les Pimes, autèntic motor d’aquesta recuperació”. La confederació empresarial és de l’opinió que mesures que han entrat en vigor –com és la consideració de les compensacions de despeses de les empreses com conceptes cotitzables, amb el sobrecost econòmic que suposa tant per empresaris com pels mateixos treballadors–  “cal que siguin analitzades amb interès”.

Sensibles a les inquietuds del teixit empresarial de Tarragona, i donat la gran quantitat de novetats introduïdes en les últimes setmanes en moltes matèries, CEPTA capitaneja l’organització d’aquesta jornada, que té com a finalitat analitzar el contingut de les novetats i la seva repercussió.