.

.

TOTS 21


D’esquerra a dreta; Jordi Galve (nº5 de la llista), Carlos Calderón, Germà Gordó i Josepa Loos. Foto: Jordi Sire

 

La nova candidatura, que es tracta d’una coalició formada pels partits Liures i Convergents, ha presentat aquest dijous la seva proposta política a una roda premsa convocada al Col·legi de Periodistes aquest matí. El seu candidat Carlos Calderón i la número 2 de la llista, Josepa Loos, militant de Convergents, han esta presents a l’acte juntament amb la companyia de Germà Gordó, president nacional de Convergents i Jordi Galve, número cinc de la llista de Centrats i militant de Convergents, per tal de donar suport a la campanya del partit.

La candidatura catalanista i de caràcter liberal, formada pels antic membres de Convergència Democràtica i Unió Democràtica, es presenta como una força política de centre que pretén donar resposta al votant ‘orfe’ que s’identifiqui amb una “ideologia de centre ampli, moderat, catalanista i sobiranista, pragmàtic i estable que fins ara es trobava desubicat, electoralment parlant”, explica l’exconseller de la Generalitat, Germà Gordó. “A més a més, Centrats per Tarragona donarà solucions a les necessitats reals dels ciutadans oblidant-se del soroll mediàtic” provocat pel debat sobre la independència, assegura Gordò, qui remarca aquesta dualitat en la proposta política del partit; ideologia i necessitats.

Gordò parla de tres necessitats urgents i més importants que són la neteja, la seguretat i l’atur de Tarragona. Aspectes que “l’ajuntament no ha sabut solucionar”, afirma. “Tarragona està perdent pistonada i no és perquè no tingui potencial, sinó perquè els seus dirigents no l’han sabut esprémer”. Gordò a fet referència a tots els ‘inputs’ que presenta la ciutat com són els vestigis històrics, el gran port de Tarragona o la indústria química que, assegura, estan totalment desaprofitats.

Estic segur que nosaltres decidirem l’alcalde de Tarragona“, ha assenyalat, davant la possibilitat d’una representació que podria arribar als dos regidors. L’exconseller de la Generalitat ha remarcat “l’aposta decidida, pensada, meditada i encertada per la formació de la coalició de Centrats” juntament amb Lliures. Una marca que es presenta com a tal “en onze localitats de les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Penedès”, però que també en suma dos més arreu del país –Sant Cugat i Castelldefels- gràcies a la suma a la coalició d’Units. “En total Convergents presentem 27 candidatures en aquestes municipals”, ha afegit.

Mentre Loos remarcava que “tornem a emprendre un camí que sempre ha estat el nostre”, en referència a la recuperació de l’espai ocupat al seu dia per Convergència, Calderón se centrava en els missatges de generar ocupació i donar suport a l’empresariat i comerciant local. “No pot ser que un empresari necessiti esperar un any per poder obrir el seu negoci i que mentre esperi la concessió de la llicència hagi de pagar brossa i impostos municipals”. Per això ha reiterat la seva proposta programàtica “d’instaurar la finestreta única de cara a agilitzar la burocràcia. Nosaltres no som de vendre fum ni de fer el ridícul anant al notari. Ni som com els de Podem dient que rebaixaran els preus dels lloguers per si sols. Escolti’m, això serà si el propietari del local vol, no?”.