.

El patruller 'Cazadora', aquesta tarda al Moll de Costa

Centenars de tarragonins no s’han volgut perdre aquesta tarda una visita a l’interior del patruller de l’Armada espanyola ‘Cazadora’, amarrat al Moll de Costa i que fins diumenge ofereix una doble jornada de portes obertes perquè els ciutadans puguin contemplar les seves instal·lacions.

Els ciutadans han anat pujant al vaixell en grups reduïts, que rebien les explicacions de la dotació. Botat en 1978, el ‘Cazadora’ té 88 metres d’eslora i pesa 1.577 tones. Veure’n l’armament era un dels atractius de la jornada, així com els sofisticats sensors.

El públic, fent cua per accedir al vaixell

El ‘Cazadora’ és el cinquè vaixell d’un seguit de sis corbetes de la classe ‘Descubierta’, construït a El Ferrol. Al seu dia va suposar un avenç tècnic per l’Armada i per la indústria estatal ja que era un projecte completament estatal que introduïa la tecnologia digital.

Un detall del patruller, amb la dotació, oficial i el públic

Ha destacat en tasques de salvament en les inundacions d’Alacant de 1982, o la seva participació en les tasques de bloqueig d’Iraq en 1991. En 2004 va començar a realitzar la seva nova missió principal de vigilància marítima, tot i que segueix participant en exercicis estatals i internacionals.

/* JS para menú plegable móvil Divi */