.

.

TOTS 21


Foto dels manifestants davant de l'Ajuntament.

Foto dels manifestants davant de l’Ajuntament.

La manifestació contra la violència masclista que s’ha celebrat aquest dilluns a la tarda a Tarragona ha estat un clam. Unes 500 persones han participat en la marxa convocada per la plataforma d’entitats 25-M, que ha començat a la plaça de la Font i ha acabat a la rambla Lluís Companys, prop del palau de justícia.

Amb un to molt reivindicatiu i d’accent feminista el recorregut ha anat per alguns dels principals carrers de la ciutat per, al final, acabar amb la lectura d’un manifest conjunt en contra de totes les formes de violència contra les dones. Durant la concentració el grup Tornavís Teatre ha fet tres representacions de situacions que pateixen les dones en l’àmbit social, polític i judicial.

Els cants a favor de l’empoderament de les dones i en contra de la violència masclista han estat constants. A l’inici de la manifestació, davant l’ajuntament, s’han col·locat uns quants parells de sabates a terra per evidenciar les dones que han estat assassinades en actes de violència masclista. També un mapa de l’Estat en el qual s’han marcat amb llaços liles els feminicidis que s’han comès durant el 2019. Quinze a Catalunya, tres dels quals a la demarcació de Tarragona. A la paret del consistori s’ha fet un mural cooperatiu en el qual els assistents hi han enganxat papers amb actes de violència vers les dones i paraules de rebuig a aquests fets.

La marxa s’ha dividit en dos grups. A la capçalera, tan sols dones i representants dels col·lectius convocants, mentre que més enrere s’hi han situat la resta d’assistents. La comitiva ha fet una aturada davant la seu de VOX, on tothom s’ha assegut a terra mentre el grup Teatre Tornavís ha escenificat una petita obra teatral en la qual s’ha denunciat el discurs del partit d’ultradreta amb un punt d’ironia. La companyia ja havia fet abans una altra acció a l’inici del trajecte, i n’ha fet una tercera al final, damunt l’escenari que s’ha instal·lat a la rambla Lluís Companys. Allà el guió s’ha centrat en criticar la resposta judicial davant les denúncies i situacions de violència masclista que pateixen les dones.

En el manifest s’han posat de relleu diferents situacions vexatòries que han de viure diàriament les dones pel simple fet de ser-ho, així com accions violentes a les quals s’han d’enfrontar. “Violència és el sistema”, han assenyalat. Davant de tots aquests fets han cridat a seguir defensant una societat més igualitària des d’una perspectiva feminista i han afirmat que la millor manera d’aconseguir-ho és estant organitzades.

ACN