.

.

TOTS 21


El primer episodi de sortida de fums, el mes de maig passat

El primer episodi de sortida de fums, el mes de maig passat

La Plataforma Cel Net ha demanat que es convoqui i reuneixi “de forma extraordinària i imminent” la Taula Territorial de Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona (TQACT) davant els reiterats episodis de fums i incidents viscuts al polígon petroquímic de Tarragona.

“Al llarg de les últimes setmanes les plantes de Repsol i Down del Polígon Nord (Complex Petroquímic de Tarragona) han sofert greus i constants incidències”, afirma el col·lectiu. “Tenint en compte la gravetat d’aquesta situació envers la salut de la població i el medi ambient, la falta d’explicacions convincents per part de les empreses afectades, i la inoperància de l’Administració per solucionar el problema”, la Plataforma Cel Net exigeix també que es convoquin als responsables de les empreses implicades “per tal de donar explicacions de cada incidència i aportar les solucions corresponents per a que no es torni a repetir l’actual situació de desemparament”.

De la mateixa manera, sol·licita a la Generalitat “donar resposta a la falta de mesures que reverteixin els constants incidents i explicar quines han estat les mesures correctores i accions que s’han pres al llarg d’aquestes últimes setmanes”.