.

Una usuària a la zona blava. Foto: Cedida

Una usuària a la zona blava. Foto: Cedida

El grup municipal de CDC a l’Ajuntament de Tarragona presentarà en el plenari de divendres una moció per demanar que es creï un abonament que permeti als vehicles d’autònoms aparcar a les places de zona blava, verda i taronja a l’àrea regulada d’aparcament per un cost anual que s’hauria d’estudiar però que, segons els convergents, en algres municipis ronda els 100 euros. Els vehicles haurien de complir dues condicions: que tinguin la seva seu social a la ciutat de Tarragona, i que estiguin al corrent de pagaments.

 “La nostra ciutat compta avui dia amb 5.507 places a l’àrea regulada, una xifra que dobla i, fins i tot, triplica la de moltes poblacions veïnes”, ha manifestat el Portaveu de CDC, Albert Abelló, que ha assenyalat que “un dels grans perjudicats del gran augment de places de pagament a l’aire lliure són els treballadors autònoms”.

 “Des de l’administració cal donar suport i no posar més traves als emprenedors i actuals autònoms”, ha destacat Abelló, que ha assegurat que actualment a la ciutat de Tarragona hi ha 6.368 autònoms. “Tots som conscients de l’esforç que comporta actualment ser treballador per compte propi i en aquests últims anys hem vist com les petites i mitjanes empreses han estat una de les grans víctimes de la crisi econòmica”, ha manifestat.

 “Proposem facilitar la tasca d’aparcament als treballadors autònoms com una mesura més per millorar les condicions d’aquest col·lectiu a la nostra ciutat”, ha explicat el Portaveu de CDC, que ha manifestat que es tracta d’una iniciativa que ja s’està duent a terme en desenes de ciutats. “A banda d’afavorir la mobilitat dels vehicles dels professionals en el desenvolupament de la seva activitat, la targeta d’abonament permetrà al col·lectiu treballar sense haver d’estar pendent de l’hora que ha de renovar el tiquet del parquímetre ja sigui presencialment o a través del mòbil”, ha destacat Abelló.