.

El Portaveu del Grup Municipal de CDC a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, ha reclamat aquest dimecres a l’equip de govern (PSC-PP) que escolti les “històriques reivindicacions” dels veïns i veïnes de Cala Romana i posi en marxa “totes les actuacions necessàries per posar fi a la degradació que des de fa anys està patint aquesta urbanització de Llevant”. “Fa molts anys que l’equip de govern ha oblidat completament Cala Romana, no s’ha invertit res”, ha manifestat Abelló.

“Hi ha molts carrers amb l’asfalt degradat i voreres totalment trencades”, ha assenyalat el Portaveu de CDC, que ha posat d’exemple les voreres dels carrers Travessera del Pi, Dels Paranys, Bon Racer, Terra Ferma, Tramuntana, Marinada i Del Sol. “Les zones verdes presenten un estat lamentable, sense manteniment i amb brutícia acumulada”, ha apuntat Abelló, que també ha manifestat que ja fa molts anys que els veïns de Cala Romana reclamen finalitzar el parc infantil. “El parc el van pagar els veïns i aquests només demanen una petita inversió per finalitzar-lo”, ha explicat.

“També fa molt de temps que es reclama la instal·lació d’una marquesina a la parada d’autobús ubicada a la carretera N-340”, ha assegurat el Portaveu de CDC, que qualifica de “vergonya” l’estat actual d’aquesta parada. “A banda, l’única manera d’accedir a aquesta parada és travessant la carretera on encara no s’ha posat el semàfor reclamat, o bé donant la volta a la urbanització i travessant el pont, un itinerari malmès i que impedeix el pas de les persones amb mobilitat reduïda”, ha explicat Abelló, que ha apuntat que en aquest tram de la carretera ja hi ha hagut tres víctimes mortals en els últims anys.

“El soterrament del cablejat elèctric i de telèfon, així com la també eterna demanda de la instal·lació de càmeres de videovigilància, són altres llargues reivindicacions a les quals l’equip de govern continua fent cas omís”, ha lamentat Abelló, que també ha assegurat que “la problemàtica de la pràctica sexual a la platja dels Capellans” continua vigent encara que l’equip de govern vulgui mirar cap a un altre costat. “El mal estat de la riera i del pont d’accés a la platja de l’Arrabassada són altres greuges que els veïns fa molts anys que suporten”, ha apuntat.

“Es tracta, doncs, de petites actuacions que posarien fi a la degradació que està patint Cala Romana”, ha assenyalat el Portaveu de CDC, que ha manifestat que és qüestió de “voluntat política”. De fet, Abelló, considera raonable la petició dels veïns per rebaixar la categoria de la urbanització. “Els impostos que estan pagant no es corresponen amb els serveis que estan rebent”, ha conclòs.