.

Vista exterior de la presó de Tarragona

CCOO ha denunciat el Departament de Justícia per “presumpta vulneració dels drets” del personal de la presó de Tarragona en considerar que no vetlla per la seva seguretat. Ja fa temps que CCOO alerta del llançament d’objectes des de l’exterior cap al pati dels interns, bàsicament mòbils i paquets de droga.

Alçar xarxes metàl·liques és una de les solucions que proposa el sindicat, tot remarcant que els treballadors no sols poden ser víctimes d’un impacte al cap sinó també de situacions més greus, com ara un segrest amb l’entrada d’una arma de foc al recinte, tal com es va témer en una ocasió. A partir d’aquí, CCOO demana a Inspecció de Treball que revisi les instal·lacions i imposi mesures correctores.

CCOO interpreta que la Generalitat no està intercedint sobre l’escenari de risc amb el qual, segons assegura el sindicat, conviu el personal de la presó de Tarragona amb l’entrada per via aèria d’objectes que “atempten contra la seguretat i la salut dels treballadors al seu càrrec”. Així, el sindicat s’empara amb la llei de prevenció de riscos laborals i demana la intervenció de la Inspecció de Treball.

El sindicat adjunta tot un seguit de documentació per “demostrar” el risc, per a la seguretat i la salut, dels treballadors. Segons CCOO, s’han arribat a interceptar desenes d’objectes. Malgrat que fa un temps, i davant aquesta problemàtica, es va reforçar la seguretat a la presó amb presència policial a l’exterior, el sindicat assegura que el risc no s’ha eliminat i que segueixen “caient” objectes.

CCOO convida Inspecció de Treball a recollir més informació a través de la direcció del centre penitenciari i dels Mossos d’Esquadra per veure tots els objectes decomissats en els últims anys. La denúncia del sindicat respon a la voluntat de deixar constància de la problemàtica i pressionar la Generalitat perquè col·loqui, al més aviat possible, una reixa als patis -o qualsevol altra mesura correctora.

/* JS para menú plegable móvil Divi */