.

L'ATM estudia abolir els títols més econòmics de transport públic

L'ATM estudia abolir els títols més econòmics de transport públic

La polèmica entorn a la mesura de l’Autoritat Territorial de Mobilitat del Camp de Tarragona (ATM) de suprimir la validesa de la targeta de transport T-10 a Vila-seca, Salou i Cambrils durant els mesos d’estiu segueix aixecant polseguera. L’ATM argumenta que un ús massiu d’aquest títol per part dels operadors turístics en desequilibra els costos d’explotació i genera dèficit de la xarxa pública. Davant aquesta situació CCOO considera que la mesura és un “veritable nyap”, que no aborda el problema de fons d’un model de funcionament “molt millorable”.

CCOO considera la mesura “totalment desproporcionada” si finalment s’acabava fent efectiva en els viatges amb origen, destí o trànsit per aquest tres municipis. Segons el sindicat, la proposta que ara mateix hi ha sobre la taula “causa un perjudici important als treballadors i treballadores, que tenen aquesta targeta com la més habitual pels seus desplaçaments. Amb les condicions actuals no els surt a compte utilitzar un altra tipus d’abonament i, lògicament, el cotxe particular resulta molt més car, té més riscos de sinistralitat i en altres casos no és una opció (manca de carnet de conduir o de vehicle)”.

Contactes entre CCOO i l’ATM

Per aquest motiu, representants de la direcció de CCOO Tarragona s’han posat en contacte amb el director de la ATM, a qui han sol·licitat la retirada la mesura i formar part d’aquesta comissió territorial, tal i com es produeix en altres territoris de Catalunya. D’aquest contactes, manté el sindicat, “es pot despendre que hi ha voluntat de trobar una solució perquè els treballadors i treballadores del territori puguin seguir utilitzant la T-10 i no vegin així més deprimides les seves condicions de treball”.

Una altra via que podria resultar dels contactes entre ambdues parts seria la creació d’un espai de participació per tal de buscar solucions al problema de funcionament i finançament del transport públic amb la participació de les organitzacions implicades.

/* JS para menú plegable móvil Divi */