.

Una imatge del Cazadora. Foto www.pobladores.com

Una imatge del Cazadora. Foto www.pobladores.com

El patruller de l’Armada espanyola ‘Cazadora’, que es troba de patrulla de vigilància marítima en aigües del Mar Mediterrani, té previst realitzar una escala aquest cap de setmana en el Port de Tarragona.

Durant la seva estada, el patruller romandrà atracat en el Moll de Costa i realitzarà jornades de portes obertes el dissabte 18, de 15.30 a 18.00 hores, i el diumenge, de 9.30 a 13.00 hores. La visita consistirà en un recorregut per diferents compartiments del vaixell, on s’explicaran les missions i manera de treballar dels patrullers.

La missió principal d’aquest buc és la vigilància marítima, abastant aspectes com la protecció del medi ambient, vigilància de pesca, lluita contra la immigració il·legal, el tràfic d’estupefaents i el control del tràfic marítim. A més, ha realitzat missions antipiratería tant en aigües de la Banya d’Àfrica com en el Golf de Guinea, antiterroristes en el marc de l’operació “Activi Endevour” en el mediterrani o formant part del contingent de Nacions Unides en aigües del Líban.

Característiques del buc

El patruller d’altura ‘Cazadora’, segon de la classe ‘Infanta Elena’, va ser construït com a corbeta per l’Empresa Nacional Bazán (avui Navantia) a Ferrol. Va ser botat el 18 d’octubre de 1978 i el 20 de juliol de 1981 lliurat a l’Armada.

En 2004 es van realitzar importants obres de modificació en el buc, configurant-se com a patruller d’altura, i canviant el numeral de costat F-35 a l’actual P-78.

El patruller “Cazadora” és el tercer buc en la història de l’Armada amb aquest nom, sent els anteriors una Urca que va causar baixa en l’Armada en 1779 a l’Havana i una corbeta de 16 canons (1782-1805).

/* JS para menú plegable móvil Divi */