.

.

TOTS 21

Concentració davant del Bershka per demanar justícia pels fets del 2009 | Foto: Tarragona21

Concentració davant del Bershka per demanar justícia pels fets del 2009 | Foto: Tarragona21

L’inici de les rebaixes ha quedat marcat un any més amb una concentració per part del col·lectiu Cau de Llunes en commemoració de les agressions patides per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona ara fa sis anys. Prop d’una trentena de persones s’han aplegat aquest migdia davant de la botiga Bershka de Tarragona per denunciar la repressió policial que es va realitzar en aquest mateix lloc i el mateix dia ara fa sis anys.

Va ser el 7 de gener del 2009 quan el col·lectiu activista Cau de Llunes tenia previst realitzar unes accions protesta amb l’inici de les rebaixes on es critica la pressió estètica a la que algunes marques sotmeten al sexe femení creant desigualtats i atempta contra la salut de les noies.

La Laia Estrada, una de les tres persones agredides, ha recordat que “l’acte consistia en manifestar-se pacíficament davant d’algunes botigues marcant la silueta d’una figura humana amb guix representant un cadàver en conseqüència d’aquesta pressió”. L’acte, que “a priori no havia de durar 5 minuts” va acabar amb una actuació de la Guàrdia Urbana on es va acabar agredint a tres persones.

Silueta dibuixada al terra simbolitzant les victimes de la pressió estètica | Foto: Tarragona21

Silueta dibuixada al terra simbolitzant les victimes de la pressió estètica | Foto: Tarragona21

Aquestes accions, sis anys després, encara estan pendents de sentència judicial. L’advocat del cas, Carles Perdiguero, ha explicat que “és una diligència indeguda per part dels jutjats de Tarragona veritablement important que sis anys després encara no hi hagi data de judici”. Perdiguero ha recordat que es va denunciar per causa de lesions i delicte d’atemptat i es demana “anys de presó i una quantitat d’indemnització important” a més de “l’acusació contra tres policies municipals per les detencions il·legals”.

Per aquests fets, s’ha decidit que ha de ser l’Audiència Provincial qui ha de jutjat els fets, “cosa que suposa un altre endarreriment”.

L’advocat senyala que sent un fent “bastant simple” hauria d’haver arribat a judici fa sis anys i no entén com encara no es duu a terme la tramitació d’aquest cas i que “el que és evident és que no està sent correcte com s’està portant tot plegat”.

La Laia Estrada, a l'esquerra, i el Carles Perdiguero, a la dreta, durant l'acte de commemoració | Foto: Tarragona21

La Laia Estrada, a l’esquerra, i el Carles Perdiguero, a la dreta, durant l’acte de commemoració | Foto: Tarragona21

AnnaMG