.

.

TOTS 21


Un grup de nenes, fent pràctiques

Arran del primer Campus de Gimnàstica Estètica celebrat aquest passat estiu, sota el patrocini de l’Ajuntament de Constantí, i que va comptar amb la presència d’una de les millors entrenadores a nivell mundial, Liisa Alqviist, considerada una de les millors coreògrafes del món, s’ha creat a l’empara de l’Ampa Mossèn Ramon Bergadà el club Estètica Constantí, que reuneix a dia d’avui 50 gimnastes que es troben practicant aquesta nova modalitat de gimnàstica a les instal·lacions esportives del municipi .

Aquest proper cap de setmana, els dies 10, 11 i 12 de gener, 14 gimnastes de les categories sènior i infantil prendran part en la competició de la Copa d’Espanya a Igualada, una competició classificatòria per als mundials de gimnàstica estètica de grup .

Dos equips més, de categoria infantil , integrats per alumnes de Constantí d’entre 8 i 10 anys , competiran en els mesos de març , abril i maig a nivell autonòmic. A més, l’equip sènior té la intenció de participar aquest any en el campionat Internacional que se celebra a Finlàndia, precisament on neix aquesta modalitat esportiva .

Aquest nou projecte el porta a terme per l’entrenadora de gimnàstica estètica Sonia Mulero , ex – gimnasta d’elit de gimnàstica rítmica i entrenadora d’aquesta modalitat des de fa més de 14 anys i, a més, compta amb l’ajuda de Judith Domínguez que exerceix de entrenadora de les gimnastes més petites de l’activitat , les “noves promeses” del poble .

El passat 16 de desembre es va fer al Pavelló de Constantí el primer Festival de Gimnàstica Estètica de grup, un esport poc conegut a Tarragona, i que arrenca amb molta força, una modalitat esportiva amb gran reconeixement a nivell mundial, des de la seva antiquíssima creació als països Nòrdics. Estètica Constantí neix amb la il·lusió i l’objectiu d’arribar molt lluny en aquesta modalitat de la gimnàstica.

L’Ajuntament de Constantí i el seu regidor d’esports Dani Rodríguez han estat peces clau perquè la gimnàstica estètica tingui la representació a nivell estatal, sent l’AMPA de l’Escola Mossèn Ramon Bergadà, l’ànima que ha permès en desenvolupament d’aquesta nova activitat única a tota la província.