.

El president de la Diputació ha inaugurat el Cicle de Muntanya i ha fet lliurament d'un guardó honorífic als escaladors catalans Josep Manuel Anglada i Jordi Pons Sanjines

El president de la Diputació ha inaugurat el Cicle de Muntanya i ha fet lliurament d’un guardó honorífic als escaladors catalans Josep Manuel Anglada i Jordi Pons Sanjines

La conferència ‘De l’escalada Boulder a l’alpinisme’ de Catherine Destivelle ha omplert aquest vespre l’Auditori Diputació en la inauguració del Cicle de Muntanya 2019, que organitza la Diputació de Tarragona en col·laboració amb Anima’t, i que portarà escaladors de reconegut prestigi i documentals de muntanya cada dijous a les set de la tarda fins a l’11 d’abril.

La trajectòria vital de l’alpinista francesa ha estat el fil conductor de la xerrada de Catherine Destivell, que ha captivat els més de 300 espectadors amb anècdotes i pensaments sobre la seva particular forma d’afrontar parets verticals i grans blocs de roca. Considerada la millor dona escaladora del món entre 1985 i 1988, s’ha consolidat al llarg dels anys amb l’ascenció a llegendàries parets dels Alps com l’Eiger, les Grans Jorasses i el Matterhorn. Ha ascendit per vies com el Pilar Bonatti dels Drus, on va obrir en solitari la via Destivelle, la Trango al Pakinstan, la cara sud-oest del Shisha Pangma al Tibet i la cara nord de la Cima Grande di Lavaredo als Dolomites d’Auronzo d’Itàlia.

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha inaugurat el cicle i ha destacat la solidesa d’aquesta cita anual, que enguany arriba ja a la dotzena edició. En començar l’acte s’ha homenatjat els escaladors i alpinistes catalans Josep Manuel Anglada i Jordi Pons Sanjinés, dues llegendes vives de l’escalada, dos companys de cordada reconeguts arreu del món que han assolit grans fites mutanyenques. L’acte de lliurament del guardó ha estat un dels moments més emotius de la jornada i els dos amics han recollit emocionats el guardó de mans del president. Anglada ha agraït aquest reconeixement i ha destacat el gran potencial alpinista de Tarragona. Pons ha volgut destacar els més de 50 anys d’amistat amb el seu company de cordada, units per l’estima a la muntanya.

El cicle continua cada dijous a les set de la tarda. El proper acte serà el 14 de març amb la projecció del documental Jeff Lowe’s Metanoia, un viatge des del cim del món fins al final de la ruta. Seguirà el dia 21 la conferència Expedició Espeleològica a Iran i al Pou Ghala (segona vertical absoluta més gran del món – 562 m), a càrrec de Ferriol Canyelles, primer no iranià en tocar el fons del monstruós forat. El 28 de març es projectaran dos documentals: The last honey hunter, una arriscada professió, la recerca de la mel de les abelles més grans de món escalant perillosos penya-segats i Mountain, una visió sublim i total de l’espectacle de la natura. El 4 d’abril la projecció de Dirtbag: The legend of Fred Beckey, que narra la vida del mític escalador Fred Beckey. El cicle clourà l’11 d’abril amb la conferència Aventures verticals a l’Àrtic, dels germans Iker i Eneko Pou, que ens explicaran dues de les aventures més gèlides a les parets del Cercle Polar Àrtic.

L’entrada a les xerrades i projeccions és gratuïta però cal recollir invitació, una hora abans de cada sessió al mateix recinte.