.

La targeta solidària de CatalunyaCaixa

La targeta solidària de CatalunyaCaixa

CatalunyaCaixa ha tancat la primera edició del programa CX Catalunya Solidària amb la participació de 8.800 clients de les comarques de Tarragona que han contractat i han fet servir la targeta solidària per a pagar les seves compres habituals. Amb aquest gest, els clients han generat 15.000 euros que CX donarà a les tres organitzacions no lucratives que
van ser escollides pels mateixos titulars de les targetes a través d’una votació on line.

En conjunt, arreu de Catalunya els 55.000 participants del programa han aconseguit obtenir gairebé 100 mil euros de donació, a través de l’ús de la targeta solidària. Les tres organitzacions triades pels clients en aquesta primera convocatòria han estat La Federació Catalana Bancs dels Aliments, l’APSOCECAT i La Fundació Privada Mans a les mans, a qui en els propers dies es farà el lliurament dels ajuts econòmics derivats d’aqueta iniciativa.

Es tracta d’una iniciativa que uneix l’àmbit financer amb una prestació de caire solidari i territorial, que constitueix una expressió clara de la filosofia de proximitat banca Km0, entesa com el compromís de CX amb l’impuls del desenvolupament econòmic i social del territori.

Destaquen els elements emocionals associats a la targeta, donat que el seu ús ofereix als clients una oportunitat d’interacció amb el teixit social de la comunitat, a través de la donació d’un percentatge de l’import de les compres efectuades a comerços durant tot un any. Igualment, el mateix disseny de la 2a targeta, amb la bandera de Catalunya estampada al plàstic, posa de relleu el territori on es duen a terme els projectes beneficiaris dels ajut del programa.

S’obre la inscripció a la nova convocatòria d’ajuts del programa CX Catalunya Solidària 2014. Atesa la bona acollida de la primera edició del programa CX Catalunya Solidària, finalitzada el 31 de març, aquest mes d’abril se n’inicia una nova convocatòria.

Així, les entitats sense ànim de lucre que operin a Catalunya poden optar, de nou, a obtenir importants ajuts econòmics gràcies als clients de CX que utilitzin la targeta solidària. Les organitzacions sense ànim de lucre ja poden presentar la seva candidatura a ser receptores dels ajuts d’aquest programa CX Catalunya Solidària, fins al 25 de maig, a través del formulari de la pàgina web de CatalunyaCaixa. Poden optar-hi totes aquelles organitzacions no lucratives, amb personalitat jurídica legalment constituïda abans de 01/01/2014 i domiciliades a Catalunya, que desenvolupin un projecte que s’executi principalment a Catalunya, en els àmbits de la pobresa, la salut o l’educació i formació.

Per la seva banda, el mes de juny els clients titulars d’una targeta CX Catalunya Solidària podran votar per un dels projectes solidaris de les entitats que hagin estat admeses a la llista de candidates. I, finalment, al setembre, es farà públic el nom de les tres entitats que hagin estat més votades i que seran les beneficiàries d’una tercera part, cadascuna, dels ajuts econòmics de la convocatòria 2014. L’import que CX destinarà a aquests ajuts serà el 0,10% del valor de les compres que els clients hagin fet amb les seves targetes CX Catalunya Solidària entre l’abril de 2014 i el març de 2015.