.

.

TOTS 21


Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya

L’ús de les bosses de plàstic d’un sol ús a Catalunya s’ha reduït més de la meitat del 2007 al 2012. Així, s’ha passat de 327 bosses anuals per habitant a 156, cosa que suposa un quilo i mig menys de plàstic per habitant i any.

Tot i que l’objectiu pel 2012 s’ha complert, encara queda camí per fer, sobretot en àmbits com el comerç urbà de proximitat. Mentre supermercats i hipermercats han reduït més d’un 90% l’ús d’aquestes bosses, gràcies en bona part al fet d’obligar a pagar-les, les botigues de barri n’han augmentat un 7% la distribució, perquè molts clients en demanen més del compte per utilitzar-les en altres establiments.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, ha presentat aquest dilluns les dades de l’estudi que s’ha fet amb enquestes a supermercats, hipermercats, grans magatzems i 405 comerços urbans. Tost s’ha mostrat força satisfet per les dades, però ha admès que encara queda feina per fer i cal complir els objectius del 2016 i el 2020 implantant noves mesures.