.

Ballesteros i Arga Sentís, amb Mario Romero -president de Tercera Via-, i Oriol Pérez de Tudela, filòsof i articulista, durant l’acte

La seu de la Cooperativa Obreta va ser l’escenari escollit per a la presentació del libre ‘Catalanisme. 80 mirades’. L’alcalde, Josep Ballesteros, i la regidora i portaveu d’ICV-EUA, Arga Sentís, foren els convidats d’honor.

L’obra col·lectiva, promoguda per la plataforma Portes Obertes del Catalanisme, té la voluntat de contribuir al diàleg entre els catalans i les catalanes i articular espais de trobada que puguin ajudar a la distensió i la resolució del conflicte que viu el país.

L’alcaldable socialista ha indicat que es tracta «d’un llibre imprescindible, que dóna veu al catalanisme polític no independentista, que ha estat una força determinant en la construcció i el creixement de Catalunya, i que cal recuperar per a què tots els que estimem Catalunya puguem treballar plegats per a solucionar els problemes reals dels ciutadans».

L’acte ha estat organitzat per l’entitat La Tercera Via, associació que neix de la necessitat de trobar una sortida realista a l’actual situació de bloqueig en la relació institucional i política de Catalunya amb la resta d’Espanya. «Catalanisme, 80 mirades» busca reflexionar, criticar i aventurar cap a on va el catalanisme i com actualitzar el programa en un moment on la urgència política, els populismes, el conflicte entre Catalunya i la resta d’Espanya o l’impacte de la globalització en l’economia projecten nous i vells fantasmes.

L’obra conté tot un recull de més de vuitanta articles de persones de perfils polítics, socials i professionals molt diversos com ara Joan Herrera, Joan Coscubiela, Raimon Obiols, Josep Antoni Duran i Lleida o Miquel Roca. Tots ells són reflex del mateix catalanisme com a àmbit generador d’amplis consensos. La presentació del llibre ha tingut lloc a la sala d’actes de la Cooperativa Obrera i també ha comptat amb la participació de Mario Romero president de Tercera Via, i Oriol Pérez de Tudela, filòsof i articulista.