.

.

TOTS 21


El III Mercat Medieval de Castellvell del Camp s'inaugurarà divendres. Foto: Cedida

El III Mercat Medieval de Castellvell del Camp s’inaugurarà divendres. Foto: Cedida

El III Mercat Medieval de Castellvell del Camp s’inaugurarà el proper divendres 29 de setembre, a les 19 h, amb la tradicional cercavila inaugural. Enguany la fira medieval, que se celebrarà els dies 29, 30 de setembre i 1 d’octubre, arriba totalment renovada i amb importants novetats. Entre les més destacades, hi ha la recreació d’un campament medieval, un campament de bruixes amb passatge infantil per als més petits i “la plaga” passatge del terror per als més valents. Aquestes dues darreres activitats es faran a l’antic Celler de Castellvell, que s’estrena com a nou espai de la fira medieval.

Més de 30 paradetes, mostres d’oficis i tallers

El carrer Pompeu Fabra seguirà sent l’eix central de la fira medieval, que aplegarà més d’una trentena de parades de bijuteria, alimentació i restauració. Hi trobarem parades d’embotits i formatges, forn de pa, encens, olives, minerals, una taverna de 30 metres i la foodtruck reusenca “La Ganxeta”, que es decorarà per l’ocasió i ens oferirà els seus “tacos”.

Una haima del Mercat Medieval. Foto: Cedida

Una haima del Mercat Medieval. Foto: Cedida

El mercat medieval comptarà amb la presència de 4 mostres d’oficis (encunyació de monedes, fabricació de paper, fuster i picapedrer). També hi hauran 4 tallers de fabricació d’espelmes, pintar gots, beuratges màgics i de pintar galetes, que es faran al pati de les escoles velles en horari de matí i tarda (d’11 a 13 h i de 18 a 20 h).

A més, els infants podran gaudir de diverses atraccions infantils.

Presència d’entitats locals

La fira medieval d’enguany també aposta per la participació de quatre entitats del municipi: l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, La Teatrera, el Club Patina Castellvell i l’Associació Protectora Mius. L’associació La Teatrera oferirà al públic del mercat medieval un tastet de l’obra ‘Un dia qualsevol‘ els dies següents: divendres (19:45 h), dissabte 12:15 h i 20:15 h) i diumenge (13:00 h). Al seu estand també sortejaran 4 entrades per assistir a la presentació íntegra de l’obra, el 21 d’octubre, al Teatre de l’Orfeó Reusenc.

Per la seva banda, el Club Patina Castellvell organitza una jornada de portes obertes durant la fira medieval i l’Associació Protectora Mius es donarà a conèixer amb projectes com la colònia de gats.

El forn de pa. Foto: Cedida

El forn de pa. Foto: Cedida

A l’estand de Protecció civil es farà també recollida d’aliments amb destinació al Banc d’aliments de Castellvell.

Les novetats

El III Mercat Medieval estrena novetats importants. En primer lloc, es recrearà un campament medieval al pati de les escoles velles amb 10-12 persones fent vida quotidiana. S’hi faran diversos passis i espectacles de carrer.

L’antic Celler de Castellvell es convertirà en un campament de bruixes, el dissabte 30 de setembre i el diumenge 1 d’octubre, de les 11 a les 14 h. Els més petits podran gaudir d’un passatge infantil, fotomató infantil, taller de bombolles, carreres d’escombres i una àmplia zona de jocs. El passatge tindrà un preu de 2 euros i  les activitats a 1 euro.

Finalment, l’antic celler també es transformarà en una “plaga” passatge del terror les tardes i vespres del divendres, dissabte i diumenge, de 18 a 22 h. Serà un recorregut per un hospital medieval, amb metges i monjos infectats per la pesta, i en el què els visitants s’endinsaran en allò més profund de la pesta negra. El de Castellvell esdevindrà un dels primers passatges de la temporada de “Halloween” 2023 al territori. El preu de l’entrada és de 3 euros.

Horari de la fira

L’horari d’obertura de la fira serà el divendres, de les 18 a les 23h, el dissabte d’11 a 23h, i el diumenge, d’11 a 22h. La restauració romandrà oberta fins més tard de l’hora de tancament si la situació ho requereix.

Presentació de la tercera edició del Mercat Medieval. Foto: Cedida

Presentació de la tercera edició del Mercat Medieval. Foto: Cedida

On aparcar?

L’organització ha habilitat una sèrie de llocs per a poder aparcar durant la celebració del mercat medieval de Castell del Camp.

Si hi aneu per la carretera de Reus, teniu tres opcions per a poder aparcar. El carrer de la Mineta, el pàrquing del carrer de l’Hostelera, el mateix carrer de l’Hostelera i l’avinguda President Companys:

Si hi aneu des d’Almoster o per la carretera de la Selva del Camp, l’aparcament serà al Camí dels Recs. Recordeu que per arribar-hi no podreu passar pel carrer Pompeu Fabra, ja que estarà tallat pel mercat medieval. L’accés serà pel carrer Sant Jaume o pel carrer Sant Jordi.

L’organització demana que es respectin els llocs habilitats en funció des d’on s’arribi per tal de garantir una circulació fluida i evitar possibles embussos.

Els sortejos

Per estar informats de totes les novetats del mercat medieval i participar en els sortejos que es realitzaran podeu seguir-los a les xarxes socials oficials de l’associació cultural Reus medieval.

V.Tapias