.

Alcalde, regidors i veïns de Castellvell, amb el senyal situat a la carretera de Reus. Foto: Tots21

L’Ajuntament de Castellvell del Camp ha instal.lat dues senyals a les entrades del municipi amb el lema “Municipi protegit contra la violència de gènere”. Coincidint amb els actes de commemoració del 25-N, l’Ajuntament ha descobert aquest dissabte el cartell a l’entrada del poble, a la carretera TP-7049 de Reus a Castellvell. L’altra es troba a la carretera d’Almoster.

La proposta havia sorgit del regidor del PP David Marcos, present a l’acte, on també hi han estat diversos regidors i ciutadans de Castelvell.

El ple ordinari de l’Ajuntament de Castellvell del Camp celebrat el passat dimecres 27 de setembre va aprovar per unanimitat una moció per a la instal·lació de senyals a les entrades del municipi amb el lema

L’alcalde, Josep Sabaté, ha senyalat a Tots21 que l’acció vol ser “un acte simbòlic i visible de tot el què s’està fent al municipi per abordar aquest tipus de violències que malauradament encara estan molt presents a la nostra societat”, tal com indicava el text de la moció, a més “d’una declaració de principis, una mostra del posicionament que l’Ajuntament adopta davant qualsevol tipus de violència que pateixen les dones”, afegeix.

L’alcalde ha expressat el compromís del consistori de continuar implantant mesures concretes per fer front davant possibles casos de violència de gènere. En aquest sentit, l’alcalde s’ha referit a futures actuacions com el desenvolupament del Pla d’Igualtat, recursos com els Punts Lila o l’organització d’activitats com el curs de defensa personal.

A més a més, coincidint amb la commemoració del 25-N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, l’Ateneu de Castellvell havia programat per al mateix dissabte 25 de novembre, a les 12 h, l’acció teatral ‘La Senyora X’, a càrrec de Teatrosfera. L’Ajuntament de Castellvell del Camp també descobrirà el cartell “Municipi protegit contra la violència de gènere”.

El consistori ha tirat en marxa els darrers anys l’anomenat ‘City walking‘, una manera de moment informal per la qual els veïns caminaires informen dels punts foscos existents a la vila, espais a millorar per a la seguretat de les dones.

Jaume Garcia

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */