.

.

TOTS 21

Imatge de la presentació de la cursa de castellers a Cambrils. Foto: Cedida

Imatge de la cursa de castellers a Cambrils. Foto: Cedida

Una proposta alternativa, diferent i innovadora pel que fa a les curses esportives tindrà lloc el proper 15 de novembre a Cambrils. El fet singular està en què els corredors seran castellers de diferents colles d’arreu del país. Amb tot, la cursa també està oberta a altres persones que no siguin castellers i també hi vulguin participar. La Cursa dels Castellers tindrà dues modalitats, per una banda, la Cursa dels Castellers pròpiament i, per una altra, la Cursa dels Enxanetes.

L’activitat tindrà un caràcter solidari en què es recaptaran fons per l’Associació Espanyola Contra el Càncer i l’Associació Dones Amunt. A més, per participar a la cursa de les Enxanetes, els més petits hauran de lliurar una joguina nova que es repartirà als nens més necessitats durant la campanya de Nadal.

La cursa ha estat presentada aquest matí en roda de premsa, amb la participació de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics, Alfredo Clúa; així com els representants del Cambrils Club Triatló, Manel Zúñiga, i dels Xiquets de Cambrils, Àngel Panicello.

L’alcaldessa de Cambrils ha volgut destacar que “es tracta d’una iniciativa molt original en què felicitem als organitzadors per aquestes ganes per apostar per un esdeveniment nou en què es combinarà esport i cultura”. Clúa, per la seva banda, ha volgut destacar que ”es tracta d’una proposta que van rebre ja a l’inici del mandat i per la qual de seguida van començar a treballar per tal de donar-li viabilitat”.

Per la seva banda, Àngel Panicello ha volgut destacar el caràcter pioner d’aquesta cursa ja que existien alguns antecedents a petita escala i d’àmbit local però no des de tot Catalunya. Panicello també ha volgut destacar que esperen que aquesta iniciativa tingui un gran èxit amb la voluntat de “reeditar-ho l’any vinent i donar-hi continuïtat”. Per últim, Manel Zúñiga ha volgut destacar el caràcter festiu de l’esdeveniment. “És una cursa de l’esport i la cultura, i no tant una cursa on els participants han de competir per guanyar”.

Dues modalitats de cursa

La cursa dels Castellers pròpiament es tracta d’un circuit ràpid de 10 km seguint la costa. La sortida, prevista a les 12:00 hores, tindrà lloc a l’Avinguda Països Catalans direcció Passeig Miramar, per girar aleshores cap a l’Avinguda Diputació i seguir fins a l’alçada del número 147, moment en què es farà un gir de 180 graus i es seguirà en direcció contrària fins arribar a la meta. La colla que porti més castellers a la cursa guanyarà quatre passejos dobles amb moto de neu, valorats en 300 euros. Aquesta cursa castellera tindrà diverses categories de premis. Hi haurà una classificació a la millor colla on les 5 millors seran guardonades. La classificació s’efectuarà per la suma de temps dels 10 millors atletes de cada colla, tenint un mínim de quatre noies entre ells.

A més, també hi haurà una classificació a millor casteller. Es reconeixeran als tres millors en categoria masculina i femenina, alhora que el primer home i dona castellers tindran com a recompensa un forfait de cap de setmana per a dues persones valorat en 200 euros.

També hi haurà una classificació al millor cap de colla, així com també una classificació al millor president que gaudiran també del forfait de cap de setmana.

I, per últim, destacar també la classificació als atletes populars en què els cinc primers classificats, tant en categoria masculina com femenina, rebran premis en metàl·lic i material. Els premis en metàl·lic de la cursa aniran en funció dels diners recaptats en les inscripcions ja que tots els diners que obtinguin els organitzadors es reinvertiran en la difusió de l’esdeveniment i en la dotació dels premis.