.

Josep Lluís Carod-Rovira. Fot: http://curiosidadesdelfutbol.wordpress.com

L’exvicepresident de la Generalitat, el cambrilenc Josep Lluís Carod-Rovira, ha apostat per un govern de concentració nacional, escollit a les urnes, que tingui com a objectiu convocar un referèndum al cap de pocs mesos, si Madrid nega la consulta del 9 de novembre. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Carod-Rovira ha recordat que el president del Govern té la capacitat per convocar a les urnes. “Si vols brou, dues tasses”, ha dit. Això sí, l’exvicepresident ha descartat, després d’unes eleccions “guanyades per majoria pluripartidista”, una declaració unilateral d’independència -seria “un error”- ja que un referèndum convocat per govern de concentració té garantida “legitimitat” i “internacionalització”.

L’exvicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, creu que Catalunya ha de decidir el seu futur polític a les urnes, sigui el 9N en la consulta o bé a través d’eleccions. “Si no és consulta, el president pot convocar eleccions”, ha recordat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

D’aquesta convocatòria electoral, Carod-Rovira formaria un govern de coalició nacional que tingués com a principal objectiu la convocatòria d’un referèndum al cap de pocs mesos. “Si vols brou, dues tasses”, ha reblat Carod-Rovira davant la negativa de Madrid a autoritzar la consulta. De fet, l’exvicepresient creu que aquesta fórmula -eleccions i convocatòria de referèndum- seria millor que declarar unilateralment la independència al Parlament. De fet, ha dit, la DUI “seria un error”. La declaració unilateral d’independència és una opció es va marcar a la Conferència Nacional d’ERC l’any passat com una sortida al veto de la consulta, tot i que tan el president Mas com ICV ho han descartat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */