.

La corporació també ha fet un minut de silenci en record de l’ex regidor Sandro Boquet, recentment finat

La corporació també ha fet un minut de silenci en record de l’ex regidor Sandro Boquet, recentment finat

El Ple de l’Ajuntament de Salou d’avui ha donat la benvinguda a la nova regidora d’ERC, Carme Gasull Prats, la qual ha pres possessió de l’acta de regidora després de prometre el càrrec per imperatiu legal. Posteriorment, l’alcalde Pere Granados li ha imposat el pin institucional amb l’escut de Salou i l’ha felicitada, tot desitjant-li molts èxits. Gasull, tercera de la llista per ERC, entra en substitució del regidor Sandro Boquet , el qual va renunciar a l’acta de regidor el passat mes de gener.

Precisament, la mort sobtada de Sandro Boquet -el passat 12 de febrer- ha estat també motiu avui de record al plenari. Just en començar l’alcalde Pere Granados ha pres la paraula en nom de la Corporació per retre-li un reconeixement institucional. El batlle ha expressat “el més profund i sentit condol tant a la seva família com als seus amics i companys de Consistori, alhora que manifestar el més entranyable record a la seva persona. Que en pau descansi”.

En segon lloc ha afegit “el nostre agraïment i reconeixement a la vida i la labor d’una persona que va tenir l’honor de prestar amb lleialtat i estima els seus millors serveis a la comunitat i a la institució a de la qual formava part en qualitat de regidor, amb una remarcable actitud i iniciativa en benefici dels interessos del nostre poble” i ha conclòs dient “en nom de tots reiterar el més afectuós i emotiu comiat”. Acte seguit, s’ha fet un minut de silenci on tots els regidors s’han posat dempeus i, en acabar, s’ha aplaudit per part de tots els assistents al plenari.

Reconeixement al Grup de Dones

D’altra banda, el ple d’avui també ha votat proposar a l’Associació Grup de Dones de Salou l’honor de rebre el diploma de mèrits per serveis distingits prestats a favor del municipi i de la comarca que atorga el Consell Comarcal del Tarragonès en la cinquena edició d’aquests premis.

En aquest sentit, i segons consta a l’expedient “aquesta corporació es valora i es reconeix a aquesta entitat que, des de la seva fundació ara fa 25 anys, ha exercit una continuada i intensa labor social i cultural en l’impuls d’una major promoció i participació del col·lectiu de la dona dins el món local i municipal, i ha col·laborat en aquelles activitats humanitàries organitzades en benefici i solidaritat amb interès general de la localitat i dels sectors més vulnerables i desfavorits”. A més de ser “una de les entitats més actives de Salou per la qual hi ha passat més d’un miler de sòcies” i que “organitza cada any diversos tallers i activitats de capacitació, sensibilització, sortides culturals i activitats de lectura; campanyes benèfiques…”

Aquest punt ha rebut el suport unànime de tots els grups. 20 vots, i no 21, per l’absència avui del regidor Benet Presas a la sala de sessions.

Adaptació dels consells consultius

Un altre dels punts que ha passat aprovació dels membres del plenari ha estat l’adaptació dels consells municipals existents al Reglament de Participació que va entrar en vigor l’agost de 2018. En aquest sentit, l’acord estableix aspectes com els objectius, organització, composició i funcionament dels diferents consells municipals que existeixen a Salou. Els consells són Cap Salou, Zona Centre, Joventut, Esports, Cultura, Econòmic i Empresarial i Gent Gran.

En aquest punts, s’han donat els vots favorables del grup de govern (7 de CiU + 4 el PSC) ; el vots contraris dels dos regidors d’ERC; del PP (2), de C’s (4) i de Guanyem Salou (1).