.

El candidat de Centrats per Tarragona, Carlos Calderón

“No podem convertir la gestió de les instal·lacions salvades del naufragi dels Jocs Mediterranis en un partit de tenis inacabable entre l’Ajuntament i la Generalitat”. Per aquest motiu, el cap de llista de Centrats per Tarragona, Carlos Calderón proposa “que es trenquin tabús i es parli obertament de cedir la gestió de l’Anella Olímpica a una empresa privada o diverses, que paguin un cànon al consistori per garantir que el manteniment no costarà ni un cèntim d’euro més als ciutadans de Tarragona”.

Aquest és un dels punts programàtics del partit municipalista, que incorpora l’obligació per part de les empreses guanyadores del concurs “d’obrir les portes dels equipaments als ciutadans durant hores determinades a preus assequibles, fixats en plenari. Els tarragonins i tarragonines han de tenir dret a gaudir del que han pagat amb els seus impostos. El que seria una broma és que ara, a més, haguessin de pagar-ne el manteniment”.

Els costos de manteniment es disparen a partir del tercer any

Arribats a aquest punt, Calderón recorda que la gestió dels Jocs va ser “nefasta”, però que ara “cal donar-li sortida als equipaments, alguns dels quals s’estan morint de fàstic o requereixen inversions suplementàries”. I des de Centrats es lamenta també que, pel que fa al cost del manteniment de l’herència deixada, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va treure pit en una conferència a finals de juny de l’any passat del fet que “les noves instal·lacions dels Jocs suposen 270.000 €” d’inversió anual. Una xifra que el mateix Batlle va dimensionar en el 0,84% del pressupost anual en subministraments de la ciutat de Tarragona -33,6 M a l’any-. Per tant, segons va afirmar, “és clarament assumible”. Calderón considera que “aquesta ha estat una altra de les xifres-xiclet que fa servir Ballesteros per maquillar la seva incapacitat per gestionar la ciutat. Segons els documents als quals hem tingut accés, aquesta xifra anunciada per Ballesteros es certa només durant els dos primers anys, perquè l’empresa constructora se’n fa càrrec del manteniment durant aquest periode. Però a partir del tercer any, els costos es disparen i arriben als 1,3 milions d’euros, tal com queda reflectit en la documentació”, alerta Calderón.