.

Carlos Calderón

Lliures el partit lliberal de centre catalanista va celebrar el passat 6 d’agost assemblea territorial de Catalunya Sud, on es va escollir Cap de llista a les eleccions Municipals de Tarragona. Finalitzat el procés d’aprovació i ratificació de la candidatura de l’advocat Carles Calderón Aisa ha obtingut el suport de l’executiva i presidència del partit. Calderon procedeix de l’extinta Unió Democràtica i va encapçalar les llistes a les generals del 20-D de 2015 i també va anar en llistes al Parlament.

Nascut a Tarragona, casat amb dues filles, va estar afiliat a Unió des de 1996 i va ser membre de la Intercomarcal i l’executiva local d’UDC. Llicenciat en Dret, exerceix d’advocat des de 1990. Va ser secretari de la Junta d’Advocats Joves de Tarragona i president de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Tarragona des de l’any 1995. També va ser coordinador de l’Escola de Pràctica Jurídica amb l’Escola Judicial a Barcelona. Professor de Dret Penal en el Màster d’Accés a l’Advocacia de la Universitat Rovira i Virgili.

L’agrupació territorial Catalunya Sud organitza l’activitat del Partit a les Vegueries de Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Penedès.
Lliures es troba immers en un procés de refundació del catalanisme de centre impulsant tant la confluència de tots els partits que es reclamen d’aquest espai, com la agrupació de totes les plataformes de debat i elaboració catalanistes ara disperses.

“El catalanisme no ha desaparegut, està més viu que mai. És possible defensar els interessos de Catalunya dintre del marc legal de la Constitució, renunciant a la unilateralitat i partint de la complexitat de Catalunya que demana pragmatisme i negociació per trobar solucions inclusives per tots els catalans”, destaca la nova formació.

Davant la possibilitat que les eleccions municipals es converteixin en una radicalització de la dinàmica de blocs, Lliures cerca oferir propostes que siguin “inclusives i eixamplin l’espai polític de centre, primant el pacte sobre la confrontació”.

La candidatura de Tarragona es considera estratègica per iniciar la visualització del projecte de Lliures a la Catalunya Sud i l’extensió de diverses candidatures al territori.

Avui a les 20:00, es farà la presentació pública del candidat a la Cambra de Comerç de Tarragona, on intervindran Carles Calderón Aisa i Antoni Fernández Teixidó President del Partit.