.

Pla general de la sala d’actes del Col·legi d’Advocats de Tarragona on dimecres al vespre es va presentar l’associació ‘Juristes per la República’ de Tarragona i es va demanar la llibertat del conseller Carles Mundó. Foto: ACN

Carles Perdiguero és l’advocat representant del col·lectiu anomenat Juristes per la República que es va presentar dimecres a la sala d’actes col·legial amb presència de la companya del conseller cessat de Justícia, Carles Mundó. Tot just abans del començament de l’acte, feia referència a preguntes dels periodistes a la resolució de la Junta Electoral Central que impedeix a un grup d’avis de Reus manifestar-se públicament a partir del pròxim dimarts (dia d’inici de la campanya del 21-D) demanant la “llibertat dels presos polítics”. Una resolució extensible a qualsevol acte que es faci a la demarcació durant aquest període amb el mateix lema, perquè la mateixa junta electoral va impedir alhora dos actes previstos per una entitat tortosina en la mateixa línia. Perdiguero es mostrava prudent perquè “encara no he tingut accés al contingut d’aquest acord, però sí que creiem que s’està duent a l’extrem el que posen els textos legals. S’estan retorçant de manera poc democràtica per portar-ho fins a l’absurd”.

Perdiguero també va fer referència a la imputació d’alcalde, regidors bombers i veïns de Reus. “En aquest cas -assegurava- creiem que hi ha una imputació incorrecte del delicte d’odi. En el seu moment estava pensat per protegir tot un seguit de col·lectius en situació de vulnerabilitat. No estava pensat per allò pel qual s’estan aplicant actualment, i per tant, joc crec que l’aplicació que s’està fent és incorrecte i absolutament fora de lloc”.

J.S.