.

El tinent d'alcalde de Territori, Carles Castillo

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, farà públic la setmana que ve un canvi en el cartipàs municipal que suposarà que el tinent d’alcalde Carles Castillo, responsable de l’àrea de Territori, es farà amb l’Oficina de Projectes, una àrea urbanística des de la qual el principal projecte de futur és tot el relacionat amb els Jocs del Mediterani de 2017. Segons avança avui Diari de Tarragona, el canvi afectarà tres regidors, Carles Castillo, Xavier Tarrés -actual responsable de l’oficina- i Francisco Zapater, regidor de Relacions Ciutadanes. Tarrés -que també és regidor de Promoció Econòmica i responsable de l’empresa municipal d’Habitatge (Smhausa)-, al seu torn, es farà amb l’oficina Europa Direct, que fins ara era responsabilitat de Zapater.

L’Oficina de Projectes té un pressupopst de dos milions d’euros i disposa de sis treballadors. Va ser creada en 2009 i fins ara depenia directament de l’alcalde. Tarrés n’ocupava la direcció. L’oficina s’ha encarregat dels projectes de Fons d’Inversió Local, del Teatre Tarragona, la plaça de les Lletres Catalanes o de solucionar definitivament la construcció de la nova comisaria de la Guàrdia Urbana.

Des del nou mandat municipal iniciat en 2011, Castillo s’ocupa de l’àrea de Territori (Urbanisme), que abans va dirigir Tarrés. Aquest va tirar endavant el nou Pla Od’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i va dur les negociacions per l’arribada d’IKEA. El canvi s’ha interpretat com un aval a les tesis de Castillo d’unificar els organismes vinculats a Urbanisme. De fet, Castillo considerava necessari evitar la dispersió d’organismes en la temàtica relacionada amb l’urbanisme. Aquesta situació de dispersió havia generat tensions entre els regidors, segons el rotatiu.

/* JS para menú plegable móvil Divi */