.

.

TOTS 21


L’assitent virtual ‘Carina’

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’ha avançat en innovació tecnològca en plena pandèmia. A través del departament d’Innovació, modernització i excel·lència administrativa, ha habilitat al web municipal l’assistent virtual “Carina”, que respon a preguntes generals i especialitzades relacionades amb el coronavirus i les mesures necessàries per evitar el contagi.

Així, aquest bot aporta informació rigorosa i actualitzada sobre totes les qüestions relacionades amb la Covid-19, com ara el seu origen, símptomes, formes de contagi, tractaments existents, grups i zones de risc, mesures de prevenció, la informació continguda en el Reial Decret de declaració d’estat d’alarma i la informació actualitzada sobre el número d’infectats, morts i recuperats, entre d’altres. A més, també serveix per desmentir rumors i fake news.

Aquesta eina s’ha incorporat amb l’objectiu de mantenir informada a la ciutadania i evitar així la saturació dels telèfons d’informació i dels centres d’atenció primària i hospitalària, donat que permet atendre un número molt alt de consultes al mateix temps. Es tracta, doncs, d’una eina que permet complementar els canals de comunicació actuals que ofereix el consistori.

Una cessió gratuïta

“Carina” extreu la informació de fonts oficials com ara la OMS (Organització Mundial de la Salut), el Ministeri de Sanitat i les normatives governamentals, el Center For Disease, Control and Prevention, i d’articles científics i articles de premsa prèviament contrastats.

Aquest recurs ha estat cedit gratuïtament a diverses empreses, entitats i organismes públics per 1MillionBot, una empresa alacantina líder en l’àmbit dels Assistents Virtuals Intel·ligents basats en Intel·ligència Artificial. L’assistent, que de moment  només està disponible en llengua castellana, l’ha desenvolupat un equip multidisciplinari d’experts en diferents àrees de coneixement com ara biòlegs, lingüistes, sociòlegs, informàtics i tècnics.