.

Planta HYCO Carburos Metálicos. Foto: Cedida

Planta HYCO Carburos Metálicos. Foto: Cedida

Carburos Metálicos, companyia líder en el sector de gasos industrials i medicinals a Espanya i pertanyent al grup Air Products, ha confirmat la renovació del contracte de subministrament d’hidrogen i vapor a la refineria de Repsol a Tarragona per altres 10 anys. La planta de Carburos Metálicos subministra a Repsol aquests productes des de fa més de 14 anys.

La planta de Carburos Metálicos atén les necessitats del complex industrial de Repsol a Tarragona seguint el seu perfil de demanda i ajustant les seves parades programades als requeriments del seu client, oferint-li la major flexibilitat i integració en tot moment.

La renovació suposa per a Repsol mantenir l’alt estàndard de seguretat i els elevats nivells de servei i fiabilitat que Carburos Metálicos li ofereix. mostra d’això és que la planta HYCO de Carburos Metálicos ha arribat als 1.000 dies de servei en continu sense parades no programades.

Aquest rècord d’operació continuada a Espanya vol dir que la planta ha estat en funcionament subministrant hidrogen les 24 hores del dia, 365 dies a l’any i durant més de 2 anys ininterrompudament, atenent així als requeriments
de les instal·lacions de Repsol a Tarragona que necessiten rebre el subministrament continu d’hidrogen en forma de gas produït per Carburos Metálicos. la rellevància d’aquest fet és que el volum consumit pel client és tan
elevat que no permet el seu emmagatzematge i el seu subministrament és crític per a mantenir el funcionament inalterable de la seva activitat.

Durant els 28 dies que ha durat la recent parada programada de manteniment, en què ha treballat un equip de 200 persones amb fins a 150 professionals treballant simultàniament, a més de les activitats normals en parada com proves periòdiques legals d’equips a pressió o elèctriques d’alta i baixa tensió, també s’han realitzat treballs específics per garantir la continuïtat del seu extraordinari nivell de servei en el futur com reposició de
equips, assegurar les condicions òptimes del forn, reemplaçament de diferents elements, entre d’altres. “La programació ha estat clau per complir els terminis i adaptar-nos a la parada de la planta de Repsol. En els gairebé 15 anys que la nostra planta porta en funcionament s’han realitzat cinc parades: una curta cada 2 anys i una llarga cada 4. La parada actual és de les de llarga durada “, ha comentat José Luis Méndez, director d’Operacions de Carburos Metálicos.