.

Maria Grau Alasà encapçalarà la llista de Som Els Pallaresos. Foto: Tots21

Maria Grau Alasà encapçalarà la llista de Som Els Pallaresos. Foto: Tots21

Esquerra Republicana, En Comú Podem i Pirates de Catalunya han segellat aquest dilluns un acord de candidatura per a les properes eleccions municipals del mes de maig. Les tres formacions han decidit anomenar la coalició com a Som Els Pallaresos i han acordat que la cap de llista sigui Maria Grau Alasà, actual regidora republicana a l’Ajuntament.

El pacte sorgeix de la coincidència de les tres formacions en la manera d’entendre Els Pallaresos, així com del convenciment que els “cal unir esforços per crear un projecte atractiu i engrescador que faci avançar el poble”. La candidatura neix, doncs, amb una clara vocació municipalista, posant Els Pallaresos al centre de les seves prioritats, i amb l’objectiu de “treballar per aconseguir un canvi en la política del municipi”.

Precisament per aquest motiu, més enllà de membres dels tres partits signants, la llista que presentaran a les eleccions del 28 de maig comptarà amb diversos veïns del municipi, independents, que no militen a cap partit.

Des d’ERC, la candidata Maria Grau destaca que “volem sumar i treballar per ser més. Seguir picant pedra des de les institucions, per tornar les polítiques d’esquerres que s’han vist anul·lades en els darrers quatre anys”.

En Comú Podem també destaca l’objectiu progressista i d’esquerres de la confluència. Com explica Carles Vidaller: “Volem dotar als Pallaresos de polítiques properes a la gent, polítiques integradores, inclusives, progressistes, transversals i participatives que facin avançar en la millora dels serveis. Signem aquest acord amb la voluntat ferma de servei al poble”.

L’assemblea local de Pirates de Catalunya també mostra satisfacció per un acord basat en els valors comuns dels signants. Omar Macias en destaca “la transparència, la participació ciutadana i el compromís amb el desenvolupament sostenible”.