.

.

TOTS 21


Façana de l'Ajuntament de Torrredembarra

Fins al 9 de febrer la Policia Local de Torredembarra realitza una campanya de control exhaustiu dels cinturons de seguretat, dispositius de retenció infantil i del cas. Es tracta d’una campanya d’àmbit territorial català orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva, en coordinació amb la resta de Policies Locals de Catalunya, Mossos d’Esquadra de Trànsit i el Servei Català del Trànsit.

El regidor de Governació, José Oviedo, ha explicat que l’objectiu final d’aquestes campanyes és aconseguir conscienciar la població perquè utilitzin el cinturó de seguretat, el casc i els sistemes de retenció infantil, no pas per obligació sinó perquè entenguin que d’aquesta manera es poden salvar moltes vides i minimitzar les lesions en accidents de trànsit.

Cinturons de seguretat

Es comprovarà l’ús del cinturó de seguretat en tots els vehicles, inclosos els lleugers quan aquests estiguin dotats d’estructures d’autoprotecció i de cinturons de seguretat i així consti en la corresponent targeta d’inspecció tècnica.

Dispositius de retenció infantil

Es comprovarà la utilització correcta dels dispositius de retenció infantil i es denunciaran els conductors que no els utilitzin, no portin els nens i nenes ben cordats i els que utilitzin dispositius no homologats.

El casc

La Policia Local denunciarà la no utilització del casc homologat com a element de seguretat passiva en l’ús de la motocicleta i de ciclomotors. Es recorda l’obligatorietat d’immobilitzar el vehicle sempre que no s’utilitzi el casc homologat. Els agents de l’autoritat en funcions de vigilància i control de trànsit controlaran aquesta obligació i en denunciaran l’ incompliment.