.

Imatge de la lectura del manifest que s’ha fet avui a la porta del Consell Comarcal del Tarragonès. Foto: Cedida

El Consell Comarcal del Tarragonès promou diverses accions a la comarca per mostrar el seu rebuig a la violència vers les dones. Dins els actes per commemorar el 25N, avui ha tingut lloc la lectura del manifest institucional a la porta d’entrada principal de la corporació.

El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) “manté ferm el seu compromís de lluitar i erradicar qualsevol violència envers les dones i assolir, entre tots, una societat més justa i compromesa”, ha destacat l’organisme.

Així, per commemorar el 25N – Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, ha programat un seguit d’actes fent partícips als municipis de la comarca i als treballadors i a les treballadores de la corporació.
L’acte institucional ha estat la lectura del manifest avui a la porta principal de la corporació per part de Salvador Ferré, president del CCT, i Montserrat Castellarnau, consellera de la Dona de l’ens supramunicipal. També han participat a l’acte el vicepresident primer, Joan Martí Pla; les conselleres d’ERC, Gemma Maymó i Maria Grau; i la consellera del PP, Elisa Vedrina.

Contra l’assetjament sexual laboral

El Consell també ha volgut implicar a tots els municipis del Tarragonès en una acció conjunta. Enguany, seguint amb l’impuls la campanya de l’art com a eina de visualització que es va engegar pel 8M, el Consell Comarcal del Tarragonès continua avançant en fer visible les diferents formes de violència exercides contra les dones pel sol fet de ser dones i produïdes en diferents àmbits i de diferents formes. Aquest any, ha volgut posar la mirada en una de les violències menys treballades com és l’assetjament sexual en l’àmbit laboral.

Per aquest motiu, per acompanyar i dinamitzar la lectura del manifest, ha preparat uns cartells per penjar a l’ajuntament de cada municipi, així com una infografia amb les violències menys treballades com és l’assetjament sexual en l’àmbit laboral, perquè es distribueixi entre els departaments de cada consistori.

També, com a material gràfic s’han creat unes ulleres per tal que es puguin imprimir i emplenar en l’espai en blanc amb una frase relativa a la violència envers les dones en l’àmbit laboral, i poder dur a terme així una dinàmica al acabar la lectura del manifest.

Tallers preventius

Cal destacar també que aquest any se segueixen duent a terme els tallers informatius i preventius sobre diferents tipus de violències als alumnes de 4rt d’ESO dels instituts de Roda de Berà, el Morell i als alumnes del PFI de Constantí.

Amb totes aquestes accions, el Consell Comarcal del Tarragonès vol un cop més sensibilitzar i explicitar el seu rebuig a la violència masclista.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */