.

Camí Mendoza Mercè, portaveu del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Cambrils

PSC, C’s, PP i els dos regidors no adscrits han sucumbit al cant de sirenes del senyor Oliver Klein a Cambrils. Un cant de promeses difícil de complir i d’interessos molt personals. D’entrada, hem hagut d’esperar tres setmanes des de la presa de possessió del nou alcalde a celebrar el plenari per aprovar el cartipàs municipal. Un ple després d’un mes de paràlisi municipal que s’ha convocat de forma extraordinària i urgent, en menys de 24 hores, retallant els nostres drets per estudiar la documentació en temps raonable.

Les dones tornen a quedar relegades a un paper secundari: si mirem la fotografia del frontal del plenari, tan sols trobem quatre dones al nou govern, relegades a un racó. Cap entre les cinc primeres tinences d’alcaldia. Fa molts anys que lluitem per ocupar aquells espais dels què sistemàticament hem estat excloses. La paritat en l’ocupació dels càrrecs polítics no hauria de ser ja qüestionable. El nostre sempre ha estat un govern paritari i, particularment, amb una dona al capdavant de la màxima representació municipal.

D’altra banda, veiem, un cop més, la manera de fer del senyor Klein, amb una carrera política plena d’enganys i deslleialtats. Aquest cop, envers els dos regidors no adscrits. Davant de la formació del nou govern amb 13 regidors, incloent-hi els no adscrits, des d’ERC i Junts vam sol·licitar un informe als serveis jurídics de l’Ajuntament, ja que passar a ser regidors no adscrits comporta unes conseqüències jurídiques. L’informe determina que tant el senyor Artigau com la senyora De Miguel tenien el dret de representació per recolzar la moció de censura però en cap cas poden prendre responsabilitats de govern. O bé la moció es va presentar amb total improvisació o bé, un cop més, el senyor Klein va prometre coses que després no pot complir, enganyant als seus socis. Segurament, els dos alhora. El senyor Klein ha encarregat un altre informe extern. Més enllà del menyspreu cap al criteri dels tècnics i la Secretària municipal, segueix venent fum per què alguns dels seus socis no perdin l’esperança de format part del govern.

Si afegim la inesperada renúncia de la senyora Ana López, el nou govern que ens havien venut d’ampli suport, quedaria format per tan sols 10 dels regidors signants, per sota dels 11 que conformen la majoria del plenari. Un govern, el del senyor Klein, que comença a caminar venent fum. I coix. I, de moment, ni ampli ni transformador. Veurem si acaba naufragant.