.

L’alcaldessa, Camí Mendoza, amb el regidor de Festes, Lluís Abella, presentant avui la programació. Foto: Tarragona21

Cambrils viurà una Festa Major de la Immaculada eminentment cultural. És l’aposta consolidda de cada any, que compta també amb la participació de grups festius i d’escoles del municipi.

Entorns com el Centre Cultural, la Biblioteca, l’Ajuntament i les places de la vila seran l’epicentre dels actes programats, però també el pavelló, on es podrà seguir l’obra teatral ‘L’electe’, amb dos destacats actors de l’escena teatral catalana, Roger Coma i Abel Folk. Serà el 7 de desembre a les 21:30 hores i amb un preu ‘polític’ de només cinc euros.

La programació s’iniciarà amb el lliurament del 7è Premi de Narrativa Vila de Cambrils Josep Lluís Savall, el 6è Premi de Poesia Vila de Cambrils, el 27è Premi de Fotografia Vila de Cambrils a la Sala de Plens de l’Ajuntament i la inauguració de l’exposició de les obres seleccionades al Premi de Fotografia. Per al premi de narrativa s’hi han presentat set obres, una xifra elevada tot i ser un guardó local i anual; i per al de poesia, més de 60.

L’encesa de l’enllumenat, les distincions honorífiques, el Seguici, la commemoració del Setge de Cambrils i els tallers oberts són alguns dels actes destacats. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Festes, Lluís Abella, han presentat avui el programa. La Festa Major d’Hivern tancarà el calendari festiu de l’any amb actes per a tots els públics.

L’alcaldessa ha convidat tothom a participar dels actes, però ha tingut una mirada especial a col·lectius d’altres cultures: “Som una ciutat plural i esperem que cultures plurals aprofitin la festa perquè ens puguem conèixer tots plegats de manera que la convivència sigui sent un valor essencial de les nostres festes”.

El regidor de Festes, al seu torn, ha demanat col·laboració ciutadana especialment en els actes benèfics que s’hi celebrin, com el mercadet benèfic de la Llosa i el Gran Recapte d’Aliments.

L’encesa de la il·luminació nadalenca

El divendres 1 de desembre tindrà lloc l’encesa de l’enllumenat de Nadal. L’acte inclourà cantada de Nadales amb la Coral Infantil de l’Escola Municipal de Música de Cambrils i la Coral Infantil Verge del Camí i l’espectacle familiar “Gresca Nadalenca” amb el grup DPARRANDA.

El dissabte 2 de desembre, les escoles seran les grans protagonistes amb el ‘Guarnim la plaça’, una activitat que tindrà com a marc la plaça de la Vila i que inclourà un esmorzar amb xocolata i coca i gimcana pels carrers del nucli antic. L’Associació Vilacentre s’encarrega de la seva organització.

El dia 8 de desembre, diada de la Festa Major, després de la missa, hi haurà la processó de la Immaculada pels carrers del nucli antic i la ballada a la plaça de l’Església de Santa Maria. Al vespre, concert amb l’Orquestra Nova Saturno al Palau Municipal d’Esports.

A més, el programa inclou des de l’acte de les distincions honorífiques de l’Ajuntament, un espectacle familiar, presentacions de llibres, el concert del grup White Heaven Vocal Grup, exposicions, tallers oberts, el mercat de Nadal i el mercadet benèfic per la Marató.

Presentacions de llibres

Quant a presentacions de llibres, la cambrilenca Rosana Andreu presentarà ‘Les aventurs del Nic al Baix Camp i Ribera d’Ebre’, el 30 de novembre al Centre Cultural (20:30 hores), amb presentació de l’editor reusenc Jordi Folck.

Per la seva part, el 14 de desembre es presentarà la novel·la ‘Corpus de Sang’, sobre el Setge de Cambrils (20 hores, Centre Cultural), obra d’Araceli González Marsó. Comptarà amb dos presentadors de luxe: l’exalcalde de Tarragona Joan Miquel Nadal i el periodista Ramon Pedrós, exdirector de Diari de Tarragona i excap de premsa de Jordi Pujol molt abans de l’escàndol de la ‘lleixa’ andorrana.

El Setge de Cambrils

El diumenge 10 de desembre, tindrà lloc la commemoració d’un dels episodis més tràgics en la història local: el Setge de 1640, emmarcat històricament en la Guerra dels Segadors, per homenatjar als cambrilencs que van morir assassinats per les tropes de Felip IV per defensar la vila.

S’iniciarà a la plaça de l’Església des d’on sortiran les autoritats i el Seguici Festiu fins a la plaça del Setge. En arribar, petarà la traca del Ball de Diables i començarà l’acte institucional, a càrrec de Núria Gavarró, llicenciada en Història i Documentació i actualment directora de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià del Monestir de Poblet. Seguidament es farà l’ofrena i la Coral Verge del Camí oferirà una cantada. El final de festa serà l’actuació dels Gegants del Setge i el Ball de Bastons.

La Festa Major de la Immaculada finalitzarà, el cap de setmana del 16 i 17 de desembre, amb els tallers oberts dels artistes cambrilencs que donaran a conèixer la seva obra i el lloc on treballen.

Consulteu tota la programació en aquest enllaç.

J. Garcia