.

Les terrasses han envait un espai abans limitat als cotxes a la Rambla Jaume I. Foto: Tots21

El govern de Cambrils acaba el mandat amb els deures fets inaugurant la remodelada Rambla Jaume I i encarrilant els nous grans projectes: l’Avinguda d l’Esport, la unió de la vila amb el mar, nou palau d’Esports, la nova piscina olímpica, el remodelat Mercat de la Vila, el Celler i i el concurs públic per finalitzar les obres del Teatre Auditori amb la col·laboració privada, entre altres.

“En un any i mig hem fet molt més que altres en tot un mandat”. És una de les afirmacions que fa l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein. L’alcalde ha explicat que la clau per poder avançar tant ràpid en tan poc temps ha estat un “govern resolutiu, clar, directe, cohesionat, que governa i no perd el temps en disjuntives ideològiques, que es posa a treballar unit i que pren decisions per complir els objectius comuns i desencallar temes importants que feia molt de temps que estaven sobre la taula”.

La Rambla Jaume I

El gran exemple ha estat la remodelació integral de la Rambla Jaume I, aquesta important artèria, que ha canviat radicalment i s’ha transformat en un passeig de plataforma única amb espais verds, mobiliari urbà i prioritat per a vianants. La versatilitat d’una urbanització a un sol nivell, que s’adapta a les diferents amplades del carrer, permet adequar la rambla a les necessitats de cada moment. Cal destacar que l’aposta per creació d’espais per a les persones i la implantació d’un urbanisme comercial ja està revitalitzant aquesta zona estratègica del port.

L’Ajuntament de Cambrils ha realitzat les obres en permanent contacte amb el veïnat i comerços a través duna comissió ciutadana de seguiment, un punt d’atenció a les Basses, un correu electrònic de consulta i un web.

Avinguda de l’Esport

Dues grans obres més són la nova Avinguda de l’Esport i la construcció del pont sobre el barranc Verge del Camí que connectaran el nucli urbà, la recent urbanitzada avinguda Charles Darwin i la nova estació de tren amb l’A7 i l’AP7.

El nou accés nord de Cambrils forma part de l’estratègia urbanística per connectar el corredor del mediterrani, integrar el polígon Belianes i la zona esportiva municipal a la trama urbana i marcar una nova centralitat al Barri Antic i la Parellada.

La nova via facilitarà l’entrada i sortida al municipi i descongestionarà el trànsit de vehicles i bicicletes que es desplacen cap als nous equipaments. També es milloraran els accessos al polígon industrial Belianes, als barris de ponent del municipi i als municipis veïns a través de les infraestructures relacionades i també amb la carretera de Montbrió cap a l’interior.

La urbanització de l’avinguda de l’Esport ha consistitx en una doble calçada lateral amb un passeig enjardinat central. L’amplada dels carrils de circulació és de 3,20 metres, amb doble carril per cada sentit, per absorbir les necessitats de trànsit intens de la nova avinguda.

Remodelació del Mercat Central

L’Ajuntament de Cambrils rebrà 200.000 euros de la Diputació de Tarragona per a la rehabilitació i remodelació del Mercat Municipal de la Vila. Així ho anunciava el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera. “Ens hem de felicitar per l’aprovació d’aquests pressupostos i també perquè Cambrils rebrà aquesta quantia tan important en favor del benestar del municipi”, afirma. Es tracta d’un espai que esdevindrà motor econòmic del nucli de la vila de Cambrils i pel qual l’Ajuntament hi aposta fermament.

El nou pavelló

D’altra banda, el projecte d’aquest tercer pavelló poliesportiu planteja la construcció d’una pista poliesportiva coberta de 44,60 x 27,60 metres divisible en tres pistes transversals de mini bàsquet i mini handbol i una pista longitudinal d’handbol i futbol sala. A més de la pista, les instal·lacions inclouen una grada prefabricada i un edifici interior amb vestidors, serveis i magatzem.

La gastronomia

Cambrils presentava al desembre un potent pla d’actuacions pel 2023 per reforçar la marca “Cambrils, capital gastronòmica de la Costa Daurada” amb un canvi de format de les campanyes, noves activitats promocionals i la incorporació de la tonyina com a protagonista del mes d’octubre. La nova estratègia, consensuada amb tots els sectors implicats, inclou sis campanyes gastronòmiques de 30 dies de durada (a excepció del Festival del Vi), la recuperació de la Taula Sectorial de Gastronomia i la participació del municipi en esdeveniments internacionals de primer nivell de la mà de Saborea.

L’alcalde destaca el lideratge natural que ha tingut Cambrils al llarg dels anys, recorda el seu paper pioner amb l’organització de les primeres jornades gastronòmiques -que han servit de referent a altres municipis-, i ha afirmat que ha arribat el moment de fer un canvi de rumb per seguir al capdavant. En aquesta línia, l’alcalde observa que el pla 2023 obre una nova era de la gastronomia cambrilenca, mantenint la tradició però amb la incorporació de novetats importants.

Accions locals:

El mes de la galera, Febrer
El mes de la carxofa, Març
El mes del Romesco, Maig
El Festival del Vi i la Gastronomia, Octubre (amb presència de les set DO de la província)
El mes de la tonyina, de mig octubre a mig novembre
El mes de l’Oli Nou, de mig octubre a mig novembre.

Rècord a la Fira de Cambrils

La Fira Multisectorial de Cambrils ja ha arrencat els motors de l’edició número 64, que se celebrarà entre els dies 2 i 4 de juny. L’esdeveniment, un dels més esperats de l’any al territori, va comptar l’any 2022 amb l’assistència récord de més de 43.000 persones, que van poder gaudir d’una àmplia oferta d’expositors, activitats per a tota la família, tallers i música. Aquest 2023 l’objectiu és ampliar el nombre d’expositors, motiu pel qual es mantindran els imports dels estands malgrat l’augment generalitzat dels preus. Les energies renovables, els vehicles elèctrics i el sector del caravàning, novetats de l’edició anterior, mantindran el protagonisme aquest any.

La Fira d’aquest 2023 comptarà amb més de 10.000 m2 d’espai per a expositors. L’any passat l’esdeveniment va aglutinar més d’un centenar d’empreses de diversos sectors, que es van beneficiar d’una despesa mitjana de 95 euros per persona. Les persones assistents van puntuar la fira amb un notable alt i més d’un 96% de les persones enquestades tenen la intenció de repetir aquest any. La gran majoria, més de la meitat, va arribar a la fira amb la família, fet que destaca el caràcter familiar de l’esdeveniment.

La cultura

La cultura i l’associacionisme han estat puntals de Cambrils, amb la celebració de festivals, com l’Internacional de Música, completament consolidat a nivell nacional i estatal, el de jazz i blues més la programció regular de teatre i música.

Altrament, l’Ajuntament de Cambrils ha aconseguit 22.000 euros per la restauració del Celler de Cambrils procedents del programa d’ajudes del Departament de Cultura de la Generalitat a la investigació, la documentació, la conservació, la recuperació, la restauració i la millora del patrimoni cultural immoble català.

És la primera vegada que aquesta línia de suport trianual contempla donar suport a una intervenció portada a terme a Cambrils, després que l’Ajuntament ho hagi intentant en diverses ocasions. La resolució d’aquestes subvencions que s’atorguen anualment es va donar a conèixer a finals del passat més de febrer.

‘No hem de fer sempre el mateix’

Finalment, l’alcalde destaca la capacitat del govern per treballar pel progrés econòmic i al mateix temps mantenir la cohesió social. “No podem seguir fent sempre el mateix: només progressarem si fem canvis i implantem nous projectes i estils de gestió, que és precisament el que estem fent”, ha conclòs Klein.

Els portaveus dels diferents grups de govern també han repassat la feina feta des del govern i els projectes que s’iniciaran pròximament. Així, el portaveu del PSC, Alfredo Clua, ha afirmat que el govern ha prioritzat la tasca feta des de les àrees d’Urbanisme i Serveis per la importància que tenen per la ciutadania. El regidor també ha posat en valor la lleialtat dels membres del govern que han treballat amb objectius clars i concrets per millorar al qualitat de vida dels cambrilencs i les cambrilenques.

El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Romera, s’ha mostrat molt orgullós de treballar amb els seus companys de govern i ha destacat algunes fites com la bona relació amb el sector empresarial i les associacions de comerciants per portar a terme campanyes conjuntes; el salt endavant que ha fet la Fira Multisectorial en aquesta última edició; i la promoció turística del municipi amb participacions destacades a fires com FITUR o Madrid Fusión.

Per acabar, el portaveu del PP, David Chatelain, també valorat molt positivament la feina del govern i la bona sintonia de tot l’equip. Pel que fa a les seves àrees, el regidor ha parlat de l’important esforç per ampliar la plantilla de la Policia Local; per augmentar les places d’aparcaments dissuasius; i també aprovant unes ordenances fiscals que en aquest cas congelen impostos i taxes, per reduir l’impacte que podria tenir en les economies familiars en un moment d’encariment generalitzat del cost de la vida.