.

20160314 Presentació Balls Esportius baix

Torna el D.O. WORLD DANCESPORT 2016 de balls esportius, que es celebrarà durant la Setmana Santa al pavelló esportiu de Cambrils. Aquest matí, la regidora de turisme de l’Ajuntament de Cambrils, Mercè Dalmau i el gerent de l’empresa Publiolimpia, Antoni Mas, han presentat el certamen.

El municipi torna a ser la seu dels Balls Esportius aquesta Setmana Santa, del 24 al 27 de març, Cambrils es prepara per rebre als millors ballarins del món que competiran en aquesta nova edició de D.O. WORLD DANCESPORT de Balls Esportius. La regidora de Turisme, Mercè Dalmau, assegura que aquest campionat és ‘una aposta des de fa cinc anys que hem vist que és molt beneficiosa per Cambrils i que espero que enguany torni a ser un èxit’. Per Dalmau, el certamen és una excel·lent oportunitat per desestacionalitzar la temporada i alhora, per posicionar Cambrils com a marca referent en el turisme esportiu.

El Pavelló Municipal d’Esports de Cambrils, serà la seu de les competicions que començaran el dijous dia 24 de març, en sessió de matí i tarda i es perllongaran fins al diumenge dia 27. Es realitzaran continuadament competicions paral·lelament als dos pavellons. Com cada any, s’enregistraran fins a 6 programes de televisió de 55 minuts de durada cadascun d’ells i que seran emesos per diferents canals de televisió.

Tot i que encara no estan tancades les inscripcions, l’organització preveu una participació de prop de 2.500 esportistes de 30 països diferents; gairebé 800 parelles i 20 equips que seran avaluats per jutges provinents de tot el mon. El gerent de Publiolimpia, Antoni Mas, ha assegurat que un any més l’Ajuntament de Cambrils, el Patronat de Turisme i la regidoria d’Esports s’han bolcat en aquest certamen que s’espera ‘tornarà a ser un rècord de participants. De fet, ja compten amb 2.460 esportistes inscrits i està previst que el màxim sigui 2.500’.

Com a novetat aquest el D.O. WORLD DANCESPORT acollirà 4 competicions TOP mundials, es la primera vegada que una seu de balls esportius acull 4 competicions d’aquest nivell en un mateix esdeveniment: el WDSF European Championship Youth Latin (Campionat d’Europa de Youth Latin), el WDSF Profesional Division European Championship Standard i Llatins que es celebraran els dies dissabte 26 i diumenge 27 i la Copa d’Europa de Seleccions Nacionals que es celebra per primer cop.

També podrem veure damunt la pista de ball la 5ª Edició de la COPA DE EUROPA DE CLUBS, que en edicions anteriors va tenir una gran acollida i que podrem veure dijous 24 i divendres 25 de març.

Divendres i dissabte gaudirem del X OPEN NACIONAL DO WORLD DANCESPORT 2016 puntuable per al ranking nacional en les modalitats de Standard i Llatins i amb tots els grups d’edat.

Una altre de les competicions que també repeteix en aquesta edició és l’Open DOWN Llatins i Standard, amb ballarins amb Síndrome de Down, que es celebrarà el diumenge 27 i que serà una de les més esperades i entranyables.

Amb una mitjana de 1.500 assistents de públic per dia, en total aquest esdeveniment esportiu mou al voltant d’uns 8.000 visitants. El D.O. WORLD DANCESPORT és en aquests moments una de les millors competicions de Ball Esportiu del món i així ho demostra la confiança que la World Dance Sport Federation (WDSF) ha dipositat un cop més en aquest esdeveniment per tal que Cambrils es converteixi per cinquè any consecutiu en la seu d’aquesta competició.

Una altre novetat televisiva es la retransmissió del D.O. WORLD DANCESPORT en streaming a Teledeporte de RTVE y a la mateixa pàgina web del festival: www.doworldancesport.info. Pel que es podrà seguir el festival en directe des de qualsevol part del mon.

Col·laboració amb el projecte Polseres Solidaries de l’Hospital Sant Joan de Déu

El D.O. WORLD DANCESPORT es un esdeveniment que sempre te lloc per la solidaritat amb els més necessitats. En aquesta ocasió la col·laboració es farà amb l’Hospital San Joan de Déu. L’Obra Social Sant Joan de Déu és el punt de trobada entre la solidaritat de particulars, empreses i institucions i les necessitats de les persones que es troben en situació vulnerable, amb la finalitat d’oferir-los una atenció integral. Treballen en el desenvolupament de noves teràpies i tractaments, més efectius i menys agressius per als nens i nenes que pateixen càncer. Al festival de ball esportiu es podran adquirir unes Polseres Solidàries, en benefici del servei d’Oncohematologia Infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu. També es poden fer aportacions particulars a un compte solidari destinat a aquesta gran tasca (2100-3887-01-0200046321).

El D.O. WORLD DANCESPORT és un esdeveniment organitzat i produït per Publiolimpia, SLU gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils.

Les entrades es podran comprar a les taquilles a l’entrada del pavelló d’esports (Majors de 12 anys 10€, Jubilats 5€ i nens menors de 12 anys gratis).

El D.O. WORLD DANCESPORT és un dels esdeveniments esportius de major envergadura i importància que se celebra en el municipi i atreu a milers de persones entre participants, jutges i públic que contribueixen a la dinamització del municipi tant a nivell econòmic, com a la difusió de la marca “Cambrils” tant a nivell nacional com a internacional.

També cal agrair la col·laboració de les diferents entitats com la FEBD (Federació Espanyola de Ball Esportiu) i la World Dance Sport Federation, així com la col·laboració dels diferents sponsors i patrocinadors que fan que aquest esdeveniment sigui possible un any més.